muszaki vizsga menete araA műszaki vizsga 2015 - 2016 - Ez egy nagy fontos dolog, hogy ha autó tulajdonosok vagyunk. Nagyon sok olyan hír burjánzott el az interneten, hogy tetemes drágulás esedékes, sőt vannak olyanok, akik már egyenesen erről beszélnek, pedig azt kell mondani, hogy még tervben sincsenek ezek a dolgok. Tehát ezt a jogszabályt még el sem fogadták. Arról van szó, hogy létrejött egy törvénymódosításra szánt javaslat, hogy a műszaki vizsga hatósági árát vigyék fel 22.000 forintra.

Egyáltalán nem biztos még, hogy elfogadják ezt a javaslatot, hogy ha igen akkor mi leszünk az elsők, akik elmondják majd önöknek. Arról is sok minden terjed, hogy évente kell majd vizsgáztatni a 4 évnél öregebb gépkocsikat. Ezt a javaslatot viszont biztos, hogy elvetették, tehát az új autók műszaki érvényessége 4 évig, a 4 évnél öregebb autók érvényessége 2 évig terjed majd. A műszaki vizsga menetében először egyeztetni kell időpontot, majd a helyszínen át kell vizsgálni a kocsit és ha minden a lehető legmegfelelőbb, akkor jön a tényleges vizsga, azaz a hatósági műszaki vizsga. Nagyjából egy órát vagy másfelet kell várniuk, aztán mehetnek is a friss műszaki vizsgával. Ez a vizsga két évig lesz érvényes. Tehát a műszaki vizsga nagyon fontos egy autó életében és nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy mindenképpen meg kell csinálnunk.

Rengeteg olyan dolog van, amiről megfeledkeznek az autósok, vagy egyszerűen nem tartják fontosnak, de a műszaki vizsga igen is fontos. Nem szabad elmismásolni, mert abból csak bajunk lehet, oda kell figyelnünk minden olyan információra, ami segíthet nekünk. További információkra is számíthatnak a műszaki vizsgával kapcsolatban és nem kell aggódniuk, hogy ha figyelemmel követik az oldalt, akkor mi leszünk az elsők, akiktől értesülni fognak a legújabb hírekről ebben a témakörben is. Viszont ha megcsináltatja a műszaki vizsgáját, akkor azt fogja érezni, hogy egy gonddal kevesebbet kell megoldania és bátran nekiláthat majd más teendőknek is. Még egyszer hangsúlyozzuk, a műszaki vizsga azért fontos, hogy az autó alkatrészei átessenek a szükséges vizsgálatokon és megmérjék a kocsi káros anyag kibocsájtását is, mert a közlekedés az autóval csak így lesz biztonságos a magunk és autóstársaink számára egyformán.

Ha nem tudja, hogy hol kezdje, nyugodtan kezdje itt, mivel tőlünk olyan lényegi információkhoz juthat most és a későbbiekben is, amik nagyban megkönnyítik az autóval kapcsolatos ügyeinek intézését és nem kell hosszasan keresgélnie mindenféle oldalakon. Természetesen tudjuk, hogy mennyire fontos önöknek az, hogy minden ilyen jellegű tudnivaló az önök birtokába jusson, például azért, mert minél hamarabb túl akarnak esni ezen az ügyintézésen. Mi most biztosítjuk a szükséges feltételeket és bátran kijelenthetjük, hogy az anyagok tárháza folyamatosan bővülni fog újabb és újabb információkkal folyamatosan.

Az iratokat mindenképpen figyelembe kell venni és nem egy elhanyagolható tényről van szó. Fontos, hogy a vizsgára magunkkal vigyük a jármű forgalmi engedélyét, az élő kötelező biztosítási szerződést, vagy az aktuális befizetés igazolását és persze természetesen az üzembentartó, vagy tulajdonos személyes okmányaira is szükség lesz. Tehát mindenképpen figyeljünk oda, hogy mi van meg és mi nincs. A műszaki vizsgán túl kell esni és nem szabad elhanyagolni a tényt, hogy szükségünk van rá, azt a másfél órát ki lehet bírni, utána le van a gond. Oda kell figyelnünk, hogy az ügyintézéskor minden a lehető legsimábban menjen, és ne legyen sehol fennakadás. Tehát van, amit eltöröltek és van, amit behoztak, de mindenféleképpen nagyon fontos eseményről van szó egy autó életében. Amikor átmegy a gépjármű a műszaki vizsgán, akkor bejegyzik a forgalmi engedélybe az új érvényességi dátumot. Összefoglalva, előre láthatólag, ha nagy módosítások nem történnek, a fentiek szerinti lesz a műszaki vizsga 2015-2016-os ára és menete.

Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás