mennyit enged egy autokereskedoAmikor autót vásárolunk, akkor sok mindenre oda kell figyelnünk. Nem elég csak arra, hogy a kocsi az igényeinket megfelelően elégítse ki, de arra is mindenképp figyelnünk szükséges, hogy ha például családdal rendelkezünk, akkor hogyan illeszkedik be a család életébe. Van-e elég hely vagy vannak-e olyan eszközök, amiket fel tud használni a család bármely tagja, hogy ha egy hosszabb útra megyünk. Viszont azzal is számolnunk kell, hogy az autókereskedő a számára legjobb áron próbálja meg eladni az autót és e mellett nyilván a vásárló igényeit is szem előtt kell tartani.

Az, hogy mennyit enged egy autókereskedő, több tényezőtől is függhet. Például, ha egy olyan kocsit néztünk ki, amely nagyon sok ideje már a kereskedőnél van és nyomja a készletét, akkor sikerülhet egy bizonyos összeget lealkudni belőle. Ha eredeti, külföldön gyártott kocsit választunk, akkor sokkal kevesebb lehetőségünk van alkudni az árból, mintha Magyarországon gyártották volna a gépjárművet. Amikor egy régi autót szeretnénk beszámoltatni az új árába, akkor szinte biztos, hogy nem annyira akar majd engedni a kereskedő, ilyenkor körülbelül 3-5%-al lehet számolni.

MEGOSZTOM másokkal is a Facebook-on!

Természetesen meg lehet
próbálni többet alkudni, de e számok körül mozognak az engedési hajlandóságok és persze a már említett több tényező is közrejátszhat a dolog kivitelezésében. Nem olyan könnyű rávenni az autókereskedőket, hogy engedjenek el valamennyit, de minden képen meg kell próbálni, hogy ne legyen akkora a kiadásunk, hiszen egy új autónál még felmerülhetnek plusz költségek is, ha pedig használt autót vásárolunk, ott is számolni kell esetleg a gyakoribb javítással.


Ön mit szól ehhez?
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás