gepjarmu atiras araAmikor tulajdon szerzésről van szó, akkor a gépjármű átírás a hatályban lévő jogszabályok szerint 5 tételből fog állni 2015 és 2016 évben. Kötelező biztosítás megléte, gépjármű eredetiségvizsgálata, vagyonszerzési illeték megfizetése, új forgalmi engedély díja, törzskönyv díja. Tehát ezekről van most szó. A külföldről bejött személyautók, azaz amiket behoztak 2015. január 1. után, valamint a motorok és kishaszongépjárművek és pótkocsik után is hazai vagyonszerzési illetéket kell majd letenni.

A helyzet az, hogy 15 napon belül meg kell történnie az átírásnak, mert ezt szabály foglalja magában. Itt 15 naptári napról van szó, nem pedig 15 munkanapról ezt nagyon fontos észben tartani. Ha nem tartjuk be a határidőt akkor az bizony bírsággal járhat.

MEGOSZTOM másokkal is a Facebook-on!

Mindezt mélyrehatóan
meg kell vizsgálni. Az első a sorban az eredetiségvizsgálat lesz. Még az adásvételi szerződés előtt le kell bonyolítani az eredetiségvizsgálatot, hogy ne legyenek kételyek a vásárolni kívánt járművel kapcsolatban. Ez úgy 17000 és 22000 forint körüli összeget kóstál. A második a sorban a Kötelező biztosítás. A kötelező biztosítás rendkívül fontos, mert ha ez nincs meg, akkor nem közlekedhetünk vagy, ha mégis megtennénk, akkor megbüntetnek minket. A felelősség azt az embert terheli, aki megvette a kocsit, tehát az új tulajdonosnak kell megkötnie a kötelezőt. A harmadik a vagyonszerzési illeték. Mivel bejött egy új szabály, amit megtalálhatunk 2015-ben is, azt mondja ki, hogy nem a motor hengerűrtartalmától, hanem a kocsi teljesítményétől és korától függ a fizetendő összeg. A negyedik, ami következik az a forgalmi engedély. Ezt az okmányirodában tudjuk elintézni ez is egy nagyon fontos papír. Összesen 6000 forintot kell fizetnünk, ha az eladó forgalmi engedélyét le akarjuk adni az okmányirodában és egy újat szeretnénk.

Az utolsó a sorban pedig a gépjármű törzskönyv áll. A mostani törzskönyvet be kell adnunk, hogy megkapjuk a frisset, de ez is 6000 forintra rúg. Azt tudniuk kell, hogy egy autó megvételekor nem csak azzal kell számolni, hogy a kocsi árát kifizessük, hanem azzal is, hogy ezeket az okmányokat mindenképpen el kell majd intéznünk. Az átíráshoz ezek elengedhetetlenek és ezek a költségek legalább olyan fontos részei az egész ügynek, mint magának a kocsinak az ára, ugyanis ezek nélkül a papírok nélkül lehetetlen a forgalomban közlekedni. Ha valaki arra adja a fejét, hogy bármelyik nélkül kimegy mégis az utakra, akkor nagyon pórul járhat.

A gépjármű átírása 2015 - 2016 vonatkozásában a jelenlegi adatok alapján teljesítménytől függően az alábbiak szerint alakul az átírási illetéken túl:

  • Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
  • az eredetiségvizsgálat díja
  • vagyonszerzési illeték megfizetése
  • új törzskönyv  6000.-Ft
  • új forgalmi engedély 6000.-Ft,A gépjármű: év
Gyártási éve: év
Teljesítménye:
Lökettérfogata: cm3

Az biztos, hogy ha valaki érintett a gépjármű átírás 2015 - 2016 témakörében, akkor itt a mi oldalunkon jár a lehető legjobb helyen, mivel nem csak minden friss információt elolvashat, de a kalkulátorunk használatával két perc alatt azt is megtudhatja, mennyit kell az adott járműre átíráskor fizetni. Nincs szükség másra, mint a gépjármű átírás kalkulátornak megadni a szükséges adatokat a járműre és a tulajdonosra, vagy üzembentartóra vonatkozóan, a gép pedig már dobja is a végeredményt. Ezzel az egész procedúra abszolút leegyszerűsíthető, amikor az ügyeket megy intézni, már csak a papírformaságok maradnak.


Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás