uzembentarto bejegyzes araA törvény szerint 2015/2016 év ideje alatt sem kell majd illetéket kifizetni, hogyha a gépkocsi új tulajdonosa fizetett azért, hogy az övé legyen az autó. Egy új autó vásárlása mindig is kényes téma volt, amikor arra adjuk a fejünket, hogy egy gépjárművet szeretnénk vásárolni, akkor mindenféle képen mérlegelnünk kell. Mérlegelnünk kell azt, hogy megéri-e a pénzét a kocsi és, hogy milyen információkat kell beszereznünk vagy mi a hivatalos eljárásoknak, lebonyolításainak a menete.

Persze mindenki szeretne túljutni ezeken a hivatalos ügyeken, de mégis végig kell vinnünk a procedúrát. Az üzembentartó költség a következő képen táblázatba foglalva nézhető meg.

uzembentartoi arak

Elektromos motorra vonatkozóan ez az összeg 800 forint minden elkezdett kilowatt után. A járulékos költségekről semmiféle képen nem lehet megfeledkezni, mert akkor, kihagyunk egy lényeges részt és ezt mindenképpen észben kell tartanunk. A kötelező biztosítás díja is ide tartozik. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a kötelező biztosítás mennyire fontos a gépjármű és tulajdonosa, üzembentartója életében. E nélkül nem lehet és nem is szabad kimenni a forgalomba, mert ha megtesszük, akkor elég nagy büntetést von maga után, amit igyekszik mindenki elkerülni. A kötelező biztosítás arra vonatkozik, hogy ha mi okozunk másoknak balesetet, akkor legyen ami fedezze a költségeket a másik fél javára.

Azt ne felejtsük el
, hogy az új tulajdonosnak, illetve az új üzembentartónak kell mindig megkötnie a kötelező biztosítást.  Ha a tulajdonjog megváltozása is felmerül, akkor további kiadásokra lehet számítani. Ide tartozik az új forgalmi engedély és az új törzskönyv is. Tehát ezeknek a papíroknak nagyon fontos a szerepük és ezeket soha nem lehet kihagyni a procedúrából különben nagyon rosszul járhatunk. El kell fogadni a tény, hogy ha autót vásárolunk, akkor bizonyos papíroknak mindenképpen a birtokunkban kell lennie. Nem kis felelősség egy új autó megvétele és itt nem csak az anyagiakra kell helyezni a hangsúlyt, hanem arra is, hogy minden olyan dolog meg legyen a gépjárműhez, aminek meg kell lennie.

Viszont azzal számolni kell, hogy a fenntartás is pluszköltséggel fog járni, így amikor autót vásárolunk, akkor készítsük fel családunkat és önmagunkat, hogy kicsit mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni azért, hogy az autó nyújtotta kényelmeket maximálisan k tudjuk használni, mert ugyanis ezt lehet egyfajta befektetésnek nevezni. Nem csak abba fektetünk bele, hogy élvezni fogjuk az autót magát, de a munkahelyünkre se kell úgy járkálnunk, ami jobban megterhelne minket, hanem kényelmesen el tudunk jutni A-ból B-be.. Az üzemben tartói szerződés arról szól, hogy az adott személy nem szeretné eladni az utót, de közben nem is kívánja ő maga használni, vagy pedig eladással együtt kerül át az új tulajdonos jogába az üzemben tartás is. Ilyenkor egy másik ember veszi át a gépjármű használatának a jogát. Ezen esetekben körültekintőnek kell lennünk, hogy biztos jó helyre kerül-e a gépjármű és a szerződés kitöltésével véghez is tudjuk vinni ezt az úgymond küldetést, ha tényleg el szeretnénk adni és meg szeretnénk válni gépjárművünktől, vagy az üzemben tartást át kívánjuk adni valaki másnak.

Akkor ingyenes, vagy illetékmentes az egész folyamat az üzembentartói bejegyzés idején, ha a használat jogát valaki megvásárolta, tehát ellenértéket kapunk azért, mert átadjuk a kocsit. Ne aggódjon, hogy ha valami nem világos az ön számára akkor mi örömmel segítünk önnek mindenben, tehát nyugodtan felkereshet minket akár telefonon is. Ez egy kényes ügy, mert vannak emberek, akik már szeretnének megszabadulni kocsijuktól mégis gyorsan akarják ezt véghezvinni, de mindenképpen megfontoltan kell ezt megoldani, nehogy valami hiba csússzon a gépezetbe.  Ezért gondosan olvassa el és fogadja meg tanácsainkat, hogy a későbbiekben biztos ne legyen problémája, ha egy autó ügyintézéséről van szó, mert az egy nagy dolog, amikor valaki autót vesz vagy autót ad el.

Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás