krieger dietaEllen Krieger dietetikus kidolgozott egy olyan diétát, melynek betartása és elsajátítása is igen könnyedén véghez vihető. Nem kell hozzá több mint egyrészt hinni benne, másrészt elszántnak és kitartónak kell lenni. Akinek az egészsége forog kockán, az nyilván könnyedén megszokja ezt a fajta diétát, hiszen rövid idő múlva már jelentkezik jótékony hatása. Ezzel a módszerrel minden önkínzás nélkül gyorsan, hatékonyan és főleg éhezésmentesen lehet leadni a kilókat.

Lássuk mi az, amit a Krieger diétáról tudni érdemes. A leglényegesebb előnye, hogy nem hirtelen fogyásról van szó, hanem szépen dinamikusan mehet lejjebb a súlyunk, ráadásul az elért eredményt nem nehéz tartani sem. A Krieger diéta egy táplálkozási szokás, illetve ha megfelelően csináljuk, akkor azzá fog válni. Az élelmiszereket kategóriákba kell besorolni és ezekből megfelelően válogatni a napi étrendbe. A diétának ugyanis az az alapja, hogy szinte egyetlen élelmiszert sem kell kihagyni, kizárni az étkezésünkből, hanem csupán a kategóriákat kell megjegyezni és azt, hogy azokat miként variáljuk. A fő kategóriák a bármikor, állandóan ehető ételek, a gyakran ehetők és végül a legritkábban fogyaszthatók.

Láthatjuk tehát, hogy e diéta során sem tésztát, sem gyümölcsöt, sem más ételféleséget nem kell kihagyni az étrendünkből, és mivel nincs tiltólista, ezért sokkal inkább képes az ember betartani azt a szabályt, hogy bizonyos ételeket csak néha, ritkábban fogyasszon. Természetesen mint minden diéta során jóval könnyebben állhat rá az olyan ember, akinek nincsenek olyan „kedvenc” ételei, melyektől egyenesen nem képes megválni, nem tud róluk lemondani, hiszen így könnyű diétázni, de e módszer azoknak is kedvez, akik nehezebben mondanak le bizonyos dolgokról. A Krieger diéta alkalmazásakor mindössze azt kell szem előtt tartani, hogy egyes élelmiszereket milyen gyakorisággal állíthatunk be az étrendünkbe, de az biztos, hogy az alapelv szerint a szénhidrátokat, cukrot és fehér lisztet tartalmazó ételekből egy héten csak egyszer lehet fogyasztani. Ez azonban minden egészséges táplálkozásnak alapja, így nem valószínű, hogy nagyobb nehézséget okoz ennek betartása.

Gyakrabban kerülhetnek az asztalra teljes kiőrlésű, vagy durumlisztes élelmiszerek, vörös húsok, vörös bor, tészták, azonban egy héten akárhányszor fogyaszthatunk esszenciális olajokat, mint a tökmagból, lenmagból, olivából készült olaj, valamint zöldség- és gyümölcsféléket, alacsony zsírtartalmú tejtermékeket.

Meg kell azonban érteni ebben az esetben is, hogy ez a diéta sem képes csodákra, ha mellette nem foglalkozunk a testünk edzésével, karbantartásával, így a Krieger diéta mellett is megfelelő mennyiségű testmozgást kell mindenképpen végezni, hogy a végeredmény valóban megfelelő legyen. Hetente legalább három vagy négy alkalmat biztosítsunk magunknak edzésre, vagy minimum egy órányi sétára, mert csak így lesz hatásos a diéta is. a kúra során, csupán arra kell figyelni, hogy ezt a kis bűnözést ne kövessük el többször, mint hetente egy alkalommal. Ezen az egy napon még elfér a „jutalomfalat” mellé netán egy édesebb üdítő is.

Ahhoz, hogy a Krieger diétával elérjük a kitűzött célt, legalább 12 hetes kúrát kell megcélozni, tehát nagyjából egy három hónapos kúrával érhetünk el láthatóan hatásos eredményt.
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás