egeszseges haj titkaSokan vagyunk, akik tátott szájjal figyelünk egy - egy sampon, vagy más hajápoló szer reklámot és azt gondoljuk, hogy ha az adott terméket megvásároljuk, már nyert ügyünk van, hiszen ugyan olyan selymes és csillogó lesz a hajkoronánk, mint a reklámban látható modellnek. Azért ez nem ennyire egyszerű, mert a hajat nőknek és férfiaknak egyformán folyamatosan ápolni és karbantartani kell ahhoz, hogy az valóban szép és egészséges maradjon hosszútávon.

Az egészséges haj titka nem megfejthetetlen rejtély, mindössze pár olyan tanácsot kell megfogadni, melyet itt most mi meg is osztunk mindenkivel. A legfontosabb a hajmosás tudományának elsajátítása, mert itt dől el,hogy megfelelő ápolást kap e hajkoronánk. Ehhez először is tisztában kell lenni a hajunk minőségével, mert a méregdrága sampontól sem nem lesz egészségesebb a hajunk, sem a korpásodás nem múlik el, ha nem a hajunknak kimondottan megfelelő árut választjuk. A fejbőrt soha sem szabad erősen dörzsölni, főleg nem a körmünkkel, sokkal inkább masszírozni kell, mert ezzel a módszerrel lehet legjobban eltávolítani fejbőrünkről a különféle hajformázók maradványait. A legjobb samponok, amelyekben található valamilyen hasznos adalékanyag, mint például a kaviár, vagy az olívaolaj.

A gyógynövényekkel megspékelt samponok és hajápoló szerek még ma is a leghasznosabb termékek, ezek nagy része valóban kellően ápolja és vitaminokkal ellátja a hajat. Alkalmazzunk minél gyakrabban olajos fejmasszázst, ez nem csak a haj ápolását segíti, de a vérkeringésre is igen jó hatással van. Ha időnként van rá mód, hogy egész szervezetünkre tekintettel végezzünk egy méregtelenítő kúrát, attól hajunk is újra visszanyeri fényét és egészségét.

Nem csak egész testünkkel, de hajunkkal is nagyon jót tehetünk, amikor ügyelünk a helyes és főleg vitamindús táplálkozásra és e mellett a kellő mennyiségű víz-, folyadékfogyasztásra is. Kevesen tudják, hogy a hajszínezők használata hosszú távon sokkal többet árt, mint használ, azonban vannak olyan természetes hajszínezők, melyek gyönyörűvé, frissé és élénkké teszik a fürtöket, mint például a fekete tea és vöröshagyma kombinációjának használata, ami ráadásul még pénzbe sem kerül, hisz többnyire csak a konyháig kell elmennünk érte, de a világos, szőke hajra ugyan ilyen jól alkalmazható a citromból és kamillateából készített keverék.

A korpásodás és hajhullás ellen is lehet természetesen küzdeni, de itt sem ajánlatos a legdurvább, erős kémiai hatású szerel használata. Sokkal célravezetőbb, ha szervezetünkbe megfelelő mennyiségű A, B, E és H vitamint juttatunk rendszeresen, és ugyan ennyire fontos, hogy elegendő vas, cink, jód és folsav kerüljön a szervezetbe. Vannak remek gyógyteák, melyeket bátran ki lehet próbálni és nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy naponta legalább 2 – 2,5 liter folyadékot meg kell inni. Ez ugyanis javítja hajhagymáink tápanyaggal való ellátását, valamint a vérkeringést is. Fontos momentum még, hogy a fésülködés során milyen eszközt használunk, mert a legjobb, hogyha a fésűnk, vagy hajkefénk állati szőrből készült, ez rongálja legkevésbé hajunkat.
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás