labapolas otthonA lábápolás az egészségünkhöz szorosan hozzátartozik, arról nem is beszélve, hogy nem csak nyáron, hanem egész évben esztétikai jelentősége is van annak, hogy néz ki a lábunk. Otthon is elvégezhetjük a lábápolást, különféle módszerekkel, nem kell feltétlenül egyből szakemberhez fordulni. Ide tartozhatnak például a természetes házi kozmetikumok, amiket felhasználva szebbé varázsolhatjuk lábainkat. Egyszer egyszer érdemes lábfürdőt készíteni, mert ez nem csak a bőrünknek és körmünknek kiváló ápolási mód, de a mérgeket is kiűzik testünkből. A meleg vízhez hozzáadhatunk különböző olajokat, amelyek puhíthatják a bőrt, de adhatunk hozzá szódabikarbónát vagy tengeri sót is, ezeknek is kiváló a hatása.

Amikor már eléggé felpuhult a bőrünk akkor habkővel érdemes átsikálni a sarkunkat, mert ezzel eltávolíthatjuk a bőrkeményedéseket és a már elhalt hámsejteket. A méz nem csak fertőtlenít, de rengeteg vitamint tartalmaz, valamint kevesen tudják, de az egyik legerősebb hidratáló szer. Így elkészíthetünk egy meleg lábfürdőt, amihez hozzáadunk fél csésze mézet. Ezután 15 percet áztassuk a lábainkat és végeredményként már egy kezelés után nagyon puha bőrt fogunk kapni.

A papaya és a banán is rendkívül jól felhasználható bőrpuhításra. Pár érett darabra van csak szükségünk, melyeket össze kell pépesíteni. Negyed órára a sarkakra fel kell vinni a kész pépet és ezt követően le kell öblíteni hideg vízzel. Néhány hetet kell csak várni és szinte csoda fog történni, ha rendesen alkalmazzuk és főként rendszeresen.

Hogyha nem akarunk otthon kísérletezgetni, akkor természetes növényi ápolószereket kell alkalmaznunk ilyen például a sheavaj vagy a körömvirágkrém. Ezek szinte bármilyen bőrproblémát elüldöznek, de avokádó húsból készült olaj vagy vaj is egy jó és tartós megoldás lehet problémánkra.

Ön hogyan kezeli a lábait otthon? Mondja el nekünk itt:

{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás