vernyomascsokkento novenyekNagyon sokan küzdenek magas vérnyomással és itt most megtudhatják, melyek a természetes vérnyomáscsökkentő növények, módszerek. Azt mindenképpen tudni kell, hogy a magas vérnyomás magában nem egy betegség, hanem egy kiegyensúlyozó mechanizmus, amit a szervezet visz véghez. A szervezet minden eszközzel azt akarja, hogy biztosítsa a vér és a szövetek közötti anyagcserét, hogy a sejtek és a szövetek anyag felvétele, vagyis táplálkozása ne kerüljön veszélybe.

Az első természetes vérnyomáscsökkentő az a fokhagyma és a galagonya, melyek nem mérgező és óvatosan gyógyító ellenszerei a magas vérnyomásnak. Sokan tudják, hogy a fokhagymának különösen jó hatása van a szervezetre. A zsenge fokhagyma nem engedi, hogy az érelmeszesedés megtörténjen. Ráadásul akadályozza a vér elsűrűsödését. A vadon termő rokona is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, azaz a medvehagyma. Naponta legalább egy két gerezd fokhagymát érdemes elfogyasztani, hogy ha teheti.

A következő a Fagyöngy és Pásztortáska, a Fagyöngyből készített tea csökkenti a magas vérnyomást és ez által megszűnik a szédülés, a vér fejbe tolulása. Tehát ez egy amolyan vérnyomást-szabályozó tea. A másik, igen meglepő étel az a héjában sült krumpli, melynek nagyon jó hatása van a vérnyomásra és általában az egész emberi szervezetre. Ezért mindenképpen érdemes elkészíteni egy két adagot hetente vagy kéthetente, hiszen nagy előnye, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető, olcsó, ráadásul, mint említettük nagyon egészséges.

Szintén vérnyomáscsökkentő a tej, amit szintén nagyon könnyen beszerezhetünk és rendszeresen fogyaszthatunk, hogyha van rá lehetőségünk. Ráadásul rengeteg vitamint is tartalmaz, így csak hasznos lehet a fogyasztása. Kifejezetten jót tesz a vérnyomásnak és a szívnek egyaránt a tojás, régebben azt mondták, hogy a tojás nem tesz jót a szívnek, de ezt már cáfolták a tudósok és a kutatások eredményei.

A következő a sorban a brokkoli, ami szintén nagyon egészséges. Igaz nagyon sokan nem szeretik, főleg a gyerekek, de nagyon jó hatása van a szervezetre, érdemes mindenképpen időnként beiktatni az étrendbe. A hasznos vérnyomáscsökkentő élelmiszerek között minden esetben megemlítendő a cékla lé, ami a hipertóniára nagyon jó, azaz csökkenti a vérnyomást és segít megtisztítani az ereket, sőt nem szabad semmiképp megfeledkezni másik nagyon jó vérnyomás csökkentő élelmiszerről, ami nem más, mint az étcsokoládé, így tehát az édesszájúak is jól járhatnak.
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás