mikor kell kivenni a mandulatEgy gyulladt mandula nagyon sok bajt okozhat, mi most leírjuk, hogy mikor kell kivenni a mandulát és, hogy milyen esetben kell orvoshoz fordulni. Az egyik legfontosabb és legnyomósabb ok, ami miatt ki kell venni a mandulákat az az állandóan vissza térő mandula gyulladás, ami sokszor nagyon kellemetlen lehet és ha nem távolítjuk el a mandulákat akkor sokszor megkeserítheti mindennapjainkat, ha éppen elkapunk egy kellemetlen mandulagyulladást.

A másik olyan helyzet, amikor már a mandula légzési vagy táplálkozási nehézségeket okoz. Ebben az esetben azonnal orvoshoz kell fordulni és ez után ki fogják venni a mandulákat, hiszen nagyon kellemetlen és veszélyes, amikor már a légzésünket és a táplálkozásunkat veszélyezteti.

Reumás lázzal is járhat egy egy mandula probléma, ráadásul, hogy ha nagyon sok tünet van egyszerre, akkor mindenképpen el kell gondolkodni azon, hogy kivetessük a mandulát. A mandula egyébként a baktériumok szűrésére szolgál, ezért sem fordulnak az orvosok egyből ahhoz a megoldáshoz, hogy eltávolítsák a beteg manduláját.

Sokan azon a véleményen vannak, hogy a mandulákat nem muszáj kivenni és akad más gyógymód, viszont a másik oldalon is sokan vannak, akik a mellett állnak ki, hogy mindenképpen ki kell venni a mandulákat, mert sok és igen nagy problémát okozhatnak ezek a szervek, ha betegek.

Mondja el véleményét nekünk:
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás