oregedes ellenNagyon sok ember úgy gondolja, hogy a „Hogyan lassítsuk az öregedést” kérdése teljesen abszurd, ugyanis azt hiszik, hogy nincsen olyan módszer, amivel ezt el lehetne érni. Azoknak hívjuk fel a figyelmét, akik azt gondolják, hogy ez lehetetlen, mert igen is lehetséges. Persze nem holmi Sci-Fi- szerű megoldásra kell gondolni. Viszont ez egy egész életen át tartó gondoskodást és odafigyelést igényel a részünkről. Azt mindenképpen ki kell emelnünk, hogy az embernek igen is van kontrollja a saját teste felett. Nagyon sok olyan példa van arra, hogy emberek valamilyen rendkívüli oknál fogva egyszer csak kigyógyultak egy betegségből. Sokan az ilyen eseteket csodának és véletlenszerűnek tartják, viszont valami oka van annak, hogy egyes emberek képesek meggyógyulni olyan betegségekből, amiből más nem képes és amiben az orvosok sem hisznek már. A következő területek befolyásolják leginkább az öregedést.

Lehet ilyen például a genetika vagy a testmozgás sűrűsége, alkalmazása vagy a szellemi aktivitás. Viszont ide tartoznak még a társadalmi hatások és az ember gondolkodásmódja, életszemlélete is. Jöjjenek a legfontosabb dolgok, amiket megtehetünk az öregedés lassításának érdekében, hiszen így lassítható az öregedés – tuti tipp, amit nyújtunk. Mindenképpen akarjunk sokáig élni és szeressük az életünket. Együnk egészségesen és fogyasszunk egészséges italokat. Ezen felül el kell fogadnunk önmagunkat és meg kell tartanunk a testi-lelki egyensúlyunkat. Sportoljunk és mozogjunk eleget, amennyit csak tudunk. Senkinek nem szabad ártani, legfőképpen magunknak nem. Szeressük az embereket és a környezetünket, mert ez adja a legtöbb erőt ahhoz, hogy pozitívan álljunk hozzá életünkhöz. A másik legfontosabb dolog, hogy kerüljük el a káros szenvedélyeket, amik csak pusztítják testünket.

Ezeket kis lépésekkel kell kezdeni és folyamatosan felépíteni új életünket vagy egyengetni a meglévőt. Olykor nagyon nehéz rávennünk magunkat egy teljesen új irányra, de higgyék el, hogy mindenképpen megéri, mert a hosszan tartó szép élet kulcsai pont ezek, amiket fentebb felsoroltunk. Nem könnyű ezen az úton elindulnunk főleg akkor, hogyha teljesen más életformát űzünk, de gondolja át, mert nagyon sokat tehet magáért és saját egészségéért, ráadásul példát is tud mutatni mások számára.

Ennek fényében mindenkit arra bíztatnunk, hogy ragadja meg az alkalmat és változtasson még időben életén, hogyha nem elégedett vele, illetve ha teljesebbé szeretné tenni azt. Élete végén rájön majd és büszkén fog visszatekinteni, hogy volt bátorsága megtenni ezt a bizonyos lépést, ami azért kellett, hogy végül egy szebb és boldogabb életet éljen amíg csak lehet.
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás