koleszterin csokkenteseNagyon sokan küzdenek koleszterin problémákkal, amit valahogyan le szeretnének küzdeni. Ilyenkor a legtöbben háziorvoshoz fordulnak, és gyakran kérnek gyógyszereket, pedig ezek használata nélkül is csökkenthető a koleszterinszint. A holisztikus medicina szerint az egész testet nézni kell, azaz figyelembe venni, amikor a betegségek gyógyításáról van szó. Tehát, hogyha magas a koleszterinszintünk lehet, hogy komplex terápiát kell elvégeznünk ennek csökkentése érdekében.

Az első lépés, hogy kiderítjük vagy tisztázzuk, mi is lehet a probléma okozója. Aki nem tudná, annak mondjuk, hogy kétféle koleszterint lehet megkülönböztetni az orvostudomány jelen állása szerint. Az orvosi szakirodalom ezeket LDL és HDL néven tartja számon. Hatásukat figyelembe véve is megkülönböztetjük őket, az LDL érkárosító koleszterin, amíg a HDL érvédő hatású koleszterin.

Most vizsgáljuk meg, hogy milyen problémák válthatják ki a magas koleszterinszintet. Ilyen lehet az érszűkület vagy az érelmeszesedés- Az LDL koleszterin lerakódik és az úgy nevezett kalcium lyukakat feltölti. Ezek a kalcium lyukak a helytelen életmód korrigálása miatt jönnek létre. A koleszterinszinten úgy lehet változtatni a leghatékonyabban, hogy étrendünket megváltoztatjuk, de drasztikusan. Nem szabad nagyon zsíros, zsírban tocsogó ételeket enni, inkább próbáljunk meg kevésbé zsíros táplálékot magunkhoz venni és rengeteg zöldséget, valamint vizet kell fogyasztanunk. Sajnos a koleszterinnek nagyon nagy szerepe van a szívinfarktus kialakulásában és egy étrendváltoztatással mindezt megelőzhetjük, ekkor nem kell azért aggódnunk, hogy esetleg bekövetkezik ez a baj.

A keringési zavarokért és egyéb ilyen jellegű problémákért nagyban felelős a helytelen étkezés és az ez által kialakult koleszterinszint növekedés. A tej, tejtermékek elkerülése is nagyban ajánlott azoknak, akik szeretnék kímélni magukat, de ugyan így javasolt a fehér cukor kerülése főleg a finomított fehér cukornak az elhagyása. Tehát a szív érdekében és, hogy leküzdjük a magas koleszterint, háromféle táplálékot kell főként fogyasztanunk. Ide tartoznak a magvak és gabonafélék, a gyümölcsök és a zöldségfélék. Persze ehetünk húst, csak kíméljük magunkat a nagyon zsíros fajtáktól vagy elkészítési módoktól.

Most jöjjön pár koleszterint csökkentő kúra, amellyel bizonyítható, hogy csökkenthető a koleszterinszint gyógyszerek nélkül is. Az első a sorban a Tejsavó kúra, ami azért jó, mert reggel éhgyomorra egy deci liter tejsavót elfogyasztunk 10 napon keresztül és utána tartunk 10 nap szünetet, ez nagyban segíteni fog. A második a Citrom kúra, azaz reggel éhgyomorra majd ebéd és vacsora előtt félórával fogyasszunk frissen facsart citromlevet lassan kortyolgatva. Ezt egy hétig, maximum 10 napig kell tartani a 3x3 citrom fogyasztását. Az esti citromfogyasztással kell elkezdeni csökkenteni a koleszterinszintet.

Az utolsó a fokhagyma kúra. A kúra során minden este el kell fogyasztani két vagy három gerezd szétpasszírozott fokhagymát hat héten át. Tehát ezen dolgok betartásával drasztikusan csökkentheti a koleszterin szintjét vagy megelőzheti a magas koleszterinszint kialakulását.
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás