szemelyi kolcsonNagyon sok ember lett BAR listás Magyarországon és sajnos egyre többen lesznek így sokakat érint ez a kérdés. Egyszerű a válasz, hogy ha felkerül valaki a BAR-listára az azért történik, mert nem fizette be a törlesztő részletet és nem fizeti egy bizonyos idő után sem. Ilyenkor az adott személy felkerül a BAR-listára és aktív státuszba kerül az aktív státusz azokra vonatkozik akik még nem fizették vissza a tartozást. A passzív státusz azokat érinti, akik már visszafizették a tartozást.

A passzív státusz 1 év után törlődik, így újra igényelhetnek hitelt viszont, hogy ha aktív státusszal rendelkezünk, akkor nem fogunk kapni új hitelt sehonnan sem. Viszont ez alóla diákhitel kivétel. Vannak olyan pénzintézetek, ahol lehet kapni hitelt akkor, ha már passzív státuszba kerültünk, de ilyen nagyon kevés van.

A bankok rendszerint leellenőrzik a személyek pénzügyi előéletét és csak megfontoltan adnak hiteleket, hiszen nem lenne megtérülő befektetés a számukra, hogy ha mindenki kaphatna. A külföldi bankoknál még lehet próbálkozni, de nem ritka az, hogy tartják a kapcsolatot a bankok nemzetközi szinten, hogy elkerüljék a rossz befektetéseket és ezzel kiküszöböljék a veszteségek újragenerálódását. Tehát mindenképpen érdemes a lehetőségeknek a legjobban utána nézni ugyanis aktív BAR listásként szinte biztos, hogy nem állnak velünk szóba a bankok.

  
Ezt már olvasta?Bezárás