khr bar listarol lekerulesEz a KHR-BAR lista egy olyan dolog, amiről nagyon sokszor felmerülnek bizonyos témák, kérdések és rendkívül nagy vita zajlik körülötte. Mégpedig azért, mert nagyon sokan nem ismerik a tényeket és nem tudják, hogy hogyan és miként működik ez a lista. Erre a bizonyos BAR listára új nevén KHR listára akkor kerül fel valaki, hogyha nem bírja fizetni az adósságait és nem tudja a törlesztő részletet befizetni, vagy sokáig nem képes semmit törleszteni.

Ilyenkor azt történik, hogy a bankok közös listájára felkerül az illető és aktív vagy passzív státuszba kerül annak megfelelően, hogy hogyan áll az anyagi helyzete, hogyan tud teljesíteni a bank felé. Tehát valaki, aki aktív státuszban van a BAR listán az még nem törlesztette az adósságát, nem is kezdte meg a részletek fizetését és ekkor nem vehet fel újabb hiteleket. Viszont az a személy, aki passzív státuszba került az már megkezdte az elmaradt részletek és a fennmaradt adósság törlesztését, de még korlátozottan juthat hozzá hitelekhez 1 évig. 1 év után törlik a listáról és megint hitelképessé válik. Tehát a listáról úgy tudunk leggyorsabban és legkönnyebben lekerülni, hogy kifizetjük a tartozásunkat, más módja nincs ennek és máshogy nem tudjuk levetetni magunkat onnan, de a legjobb megoldás, hogyha fel se kerülünk a listára és idejében befizetünk minden adósságot. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz minden egyes törlesztő részletet befizetni olyan embereknek, akik nehéz anyagi helyzetben vannak. Ezért vannak azok a bizonyos türelmi idők, viszont ha ezeket túllépjük, akkor nincsen más teendő, mint, hogy idejében kifizetjük a tartozást és akkor nem kerülünk bajba.

Mindenki kerülhet nehéz helyzetbe és mindenhonnan van kiút így, hogyha felkerülünk a listára, akkor igyekeznünk kell minden egyes forintot visszaadni, hogy az adósság terhe alól mentesüljünk, és ne kelljen szenvednünk ezektől. Persze mondani mindent könnyű, de ha valóban elhatároztuk, hogy visszafizetjük a tartozásunkat akkor már csak pár lépést kell megtennünk, hogy lekerüljünk a arról a bizonyos listáról. Először is kérhetjük olyan szakemberek közreműködését, akik nagyon szívesen segítenek nekünk ebben a bonyolult és nehéz helyzetben. Mindenképpen el kell fogadnunk a külső segítséget, hogy aztán felsóhajtva, magunk mögött hagyjuk ezeket a problémákat. Minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű ezeket a tartozásokat törleszteni viszont, ha egyszer sikerül, akkor annyira meg fog könnyebbülni, hogy nem lesz problémája.

Meg kell találnia azt a módot és utat, hogy vissza tudja adni a bankoknak a tartozást, mert sajnos ezt a listát nagyon sok magyar pénzintézet nézi ez egy közös lista, amire ezen adósok kerülnek föl és így tudják szűrni a bankok a rossz befektetéseket. Azonban, hogy ha kifizette az adósságát, akkor 1 évet még sajnos várnia kell, amíg lekerül a passzív listáról és ténylegesen fel tud venni majd bármilyen hitelt, hogyha szeretne, persze nagyon meg kell fontolnia a további hitelek felelőtlen felvételét, ha az előzőt is csak nehezen bírta kifizetni. Nagyon sok eszköz áll a rendelkezésére, amivel meg tudja oldani ezt a bizonyos problémát, de addig is igyekeznie kell segítséget kérni és biztos lehet benne, hogy nagyon sok szakember, van aki szívesen segítene önnek kikászálódni ebből a zűrzavarból amit ez a lista jelent. Elmagyarázzák a legfontosabb teendőket és főként azt, hogy lehet lekerülni a KHR-BAR listáról.

Reméljük, hogy sokat tudtunk segíteni és mindenképpen érdemes lenne visszalátogatnia az oldalra, hogy még több ezzel kapcsolatos információra tegyen szert, ne szenvedjen hiányt ezekből a hírekből. amivel megtudhatja az ilyen jellegű problémákra a megoldást. Az elsődleges feladatának azt kell tekintenie, hogy visszafizesse az adósságot és így egy olyan életet teremtsen magának, ami stresszmentes, hogy ne kelljen mindig azért aggódnia, mennyi pénzt kell befizetnie. Ezekkel az információkkal a birtokában meg fogja találni azt a bizonyos kiutat a szorult helyzetéből még akkor is, hogyha külső segítséget kell hozzá kérnie. Oldalunkra mindenképpen látogasson vissza, hiszen olyan híreket és olyan információkat tartogat önnek ez a weboldal, amivel csak gazdagodhat és megkönnyítheti az életét, mivel számtalan panaszra és gondra kínálunk megoldást pusztán azzal, hogy felhívjuk a figyelmét valamire vagy tájékoztatjuk a kockázatokról és a veszélyekről különféle témákban. Hogy ha arra adná a fejét ezek után, hogy hitelt vegyen föl, akkor mindenképpen érdemes nagyon alaposan és a lehető legprecízebben átgondolnia és átnéznie ezeknek a negatív és pozitív oldalait is.

  
Ezt már olvasta?Bezárás