kozalkalmazotti hitelElképzelhető, hogy kamatmentes hitelt kaphatnak a közalkalmazottak, de akár deviza alapú hitelek kiváltására is bevezetésre kerülhet közalkalmazotti hitel 2015 - 2016 során, méghozzá tényleg kamatmentes hitelként a jövőben. Mindenesetre a kormánynak döntenie kell erről a mozzanatról, mielőtt még bárki nagyon örülne meg kell várni mi lesz a végeredmény. A közalkalmazottaknak szánt kamatmentes hitelről szóló törvényről már karácsony előtt tárgyaltak a tavalyi évben.

Október elején került szóba az, hogy meg kellene kreálni egy olyan törvényt, vagy törvényjavaslatot, mely lehetővé teszi a közszolgálati alkalmazottak kamatmentes hitelének lehetőségét. Ilyet minden olyan alkalmazott kaphatna, akik határozatlan idejű szolgálatban áll.

Egy bizonyos forrásból ismert, hogy két változat került a kabinethez ebből tudni lehet, hogy különböző jellegű koncepciókat hozhattak létre és majd ezek közül fogják eldönteni, hogy melyik lenne a legcélszerűbb. Tehát létezik A és B változat, az A változat esetében arról beszélünk, hogy kedvezményes hitel felhasználásával harmincmilliós, használt lakást húszmilliós forgalmi értékig lehetne megvásárolni, a bővítés költsége pedig nem haladhatja meg a 15 milliós nagyságrendet.

Az A változat azt mondja, hogy a kölcsönt a bankok adnák, a kamatot pedig a költségvetésből fizetnék ki. Ez körülbelül 80 milliárdos kiadást jelentene, 2020-ig. Ha még emlékeznek, akkor régebben volt még egy bizonyos kedvezmény a közszolgáknak, de valamiéért a feledésbe merült. Az előző évek törekvései nem sikerültek annyira jól, igazából ráfizetés volt az államkasszának, de talán ezzel a mostani terv megvalósításával egy új törvényt hozhatnak, mellyel remélhetőleg megvalósítható a közalkalmazotti hotel 2015 - 2016 években, tényleg kamatmentesen.

Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás