telefon elofizetes bar listaSokan azt gondolják, hogy csak a pénzintézetek és bankok oszthatják meg az ügyfelek adatait, de ha ez így történik, akkor miért van az, hogy nem kapunk például mobil előfizetést. Létre jött egy lista, amin olyan emberek szerepelnek, akik tartoznak a szolgáltatók felé, de a BAR listások ezen nincsenek fent, tehát, ha valaki egy pénzintézetnek tartozik az nem jelenti azt, hogy ne köthetne valamilyen előfizetést a Vodafone-nál, a Telekomnál vagy a Telenornál.


A lista úgy lett kitalálva, hogy ha valaki a háromból az egyik társaságnak tartozik, akkor ezt a másik kettő is látja. Elég mondjuk egy 3000 forintos tartozás és máris búcsút inthetünk a többi előfizetésnek. Rendezni kell ezt a tartozást, hogy újra tudjunk szerződést kötni. De itt is van türelmi időszak, így nem  kell aggódnunk, ha időre van szükségünk a tartozás rendezéséhez.

Ez a rendszer arra való, hogy kiszűrje az adósokat, így ezzel a módszerrel meg tudják nézni, hogy ki az a személy, akinek tartozása van valamelyik mobil szolgáltatónál. Így mindenképpen rendezzük tartozásunkat, hogy ha rendelkezünk vele, mielőtt új szerződést szeretnénk kötni, mert csak ebben az esetben állnak szóba velünk a mobil szolgáltatók.

  
Ezt már olvasta?Bezárás