antihisztamin rak ellenszereEgy egészen új megvilágításban került szóba mostanában az antihisztaminok hasznossága és fontossága. Ezeket a gyógyszereket eddig elsősorban az allergiás tünetek enyhítésére, megszüntetésére használták, amíg most napvilágra nem került amerikai tudósok kutatásainak új eredménye. Ez arról szól, hogy az antihisztaminok egyes fajtái képesek lassítani, vagy akár meg is állítani bizonyos daganatok továbbnövekedését, mely kutatási eredményekről egy tanulmányt adtak ki a virginiai mikrobiológiai immunológiai kutatóintézet munkatársai.

Igen figyelemre méltó eredmény és megállapítás például az, hogy ezek között az allergiát gyógyító, enyhítő hisztaminok között bőven van olyan, amelyet vény nélkül lehet megvásárolni, és közben lehetséges, hogy az adott gyógyszer megfelel arra is, hogy a legmodernebb daganatos betegségekre alkalmazott speciális terápiák során alkalmazzák. Az antihisztaminokat főleg olyan allergiában szenvedő embereknek rendelik el, akik zavaróan nagymértékű orrfolyástól, tüsszögéstől szenvednek, de a szénanátha, csalánkiütés, vagy ekcéma kezelésére is használhatóak. Ezek a szerek meggátolják az emberi szervezetben a hisztaminok felszabadulását, mely anyagok miatt lépnek fel az allergiás tünetek, mint a kiütések, viszketegség, kellemetlen folyamatos tüsszögés, sőt súlyosabb esetekben légzési problémák.

A kutatás közben fény derült arra, hogy némely allergia elleni antihisztamin a rák ellenszere is lehet, mert miközben az ismert reakciót kifejtik, vannak olyan sejtcsoportok a szervezetünkben, melyekre szintén hatnak. A szervezetünkben található myeloid eredetű szupresszor sejtek akadályozzák a daganattal szembeni ellenálló képességünket, melyet viszont az antihisztaminok képesek korrigálni. A felfedezés állatkíséreltekkel lett alátámasztva, melyek során kiderült, hogy azoknál a mesterséges módon allergiássá tett állatoknál, amelyeket beinjekcióztak antihisztaminnal, egyszerűen visszafordult a szupresszor sejtek működése, ráadásul e mellett a daganatok növekedése megrekedt. Az eredmény arra is rámutatott, hogy azoknak az embereknek a vérében, akik allergiában szenvednek, az átlagosnál több a myeloid szupresszor sejt mennyisége.

Persze ez mind nem azt jelenti, hogy egy daganatos betegség esetén a kezelés antihisztaminnal elegendő lenne, de magában már a felfedezés is hatalmas eredményt jelent, hiszen minél több ismeret áll rendelkezésünkre ezekről a gyógyszerekről és persze az emberi szervezet azon alkotórészeiről, melyekre ezek hatni képesek, annál nagyobb a remény és az esély, hogy az allergiás betegségek mellett a daganatos betegségek gyógyítása is egyre teljesebb lehessen.

Mondja el a véleményét nekünk ITT!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás