fulgyulladasAzt mindenki tudja, hogy egy fülgyulladás sosem kellemes és talán az egyik legidegőrlőbb és kellemetlenebb gyulladások egyike, de van rá megoldás. Ha fáj a füle, vagy szúrós érzést érez, akkor azonnal menjen el a háziorvoshoz és ő majd eligazítja önt azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes csinálni, viszont nekünk is van egy két hasznos praktika a tarsolyunkban. Ráadásul akkor is oda kell figyelnünk, hogy ha hosszabb ideig tart egy náthás megbetegedés vagy egy influenza, mert könnyen a melléktünete vagy velejárója lehet egy fülgyulladás amit, ha tudunk mindenképpen érdemes elkerülni.

Nagyon érdemes azonnal orvoshoz fordulni ilyen esetekben, ráadásul fájdalom csillapítót is ésszerű alkalmazni, hogy ha annyira éles a fájdalom és nem tudunk azonnal eljutni az orvoshoz. Nem szabad elfelejteni azt, hogy egy alapos orrfújással nagyon sok mindent meg tudunk előzni és ezzel elejét venni a kialakuló problémának. Tehát igyekezzünk mindig alaposan orrot fújni, mert azzal kiürítjük a sok szennyeződést vagy váladékot, ami fülgyulladáshoz vezethet. Nagyon sokszor érdemes azt a bizonyos orrszívó porszívót alkalmazni, ami nagyon jó, hogy ha kéznél van, mert rengeteget segít.

Legtöbbször a gyerekek tájékán kell körbenéznünk ugyanis náluk könnyen előfordul egy hirtelen fellépő fülgyulladás, ilyenkor ezeket a praktikákat és tanácsokat alkalmazva kell kezelnünk a gyermeket, kivéve az erős gyógyszert, mert előbb mindenképpen ki kell kérni az orvos tanácsát, hogy mit ajánl. Infralámpát is lehet alkalmazni, de nem túl sok ideig, mert a túlzott infralámpa használat már nem tesz jót. Tehát mindenképpen fogadja meg tanácsainkat és így ön vagy gyermeke hamar ki tud lábalni vagy el tudja kerülni a fülgyulladást. Amennyiben mindenképp elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés, akkor a fülgyulladásra leggyakrabban ajánlott gyógyszerek között szerepel a Dalacin, a Cataflam és a Brulamycin, de ezekkel nagyon óvatosan kell bánni, mert nem csak hogy erős készítmények, van, akinél különböző allergiás reakciókat is kiválthat. Mivel ezek a készítmények kizárólag orvosi vénnyel válthatók ki, mielőtt felíratnánk, vagy az orvos ezt ajánlaná, mindenképpen alaposan körül kell járni a dolgot.

  
Ezt már olvasta?Bezárás