leeges kezeleseSokszor előfordul főleg nyár alkalmával, hogy az ember kimegy napozni és leég. Ez pedig nagyon sokszor kellemetlen tünetekkel járhat, sőt kifejezetten káros lehet. Ilyen esetek gyakran előfordulhatnak például akkor, ha valakinek túlzottan érzékeny a bőre. A leégés után esetleg elkezdhet hámlani a bőrfelület. Nem tudunk mást tenni, mint hogy elkezdjük a sérült felületet kenni valamilyen védő olajjal vagy kenőccsel, de megelőzésképpen mielőtt kimegyünk a napra, már bekenhetjük, hogy elkerüljük a leégést. Nagyon fontos a leégés kezelése, megelőzése, feltétlenül fel kell készülni arra, hogy mit tegyünk, ha leégtünk a napon.

Erre a célra rengeteg napolaj és kenőcs létezik, vásárláskor többnyire a faktorokat érdemes nézni, ugyanis ez adja meg, hogy mennyire hatásos az adott termék. Ebben az esetben nem mindig a legolcsóbbat érdemes megvenni, mert lehet, hogy nem véd olyan mértékben, mint a többi termék. Ezért mindenekelőtt mielőtt utazáshoz készülődünk, vagy napozni akarunk, mindenképpen érdemes szétnézni a termékek között és ki kell választani a legjobb védelmet nyújtót, ugyanis ha az egészségünkről van szó nem érdemes spórolni annyira.

A leégésnek vagy a túlzott napozásnak nagyon súlyos következményei is lehetnek, ide tartoznak a rákos megbetegedések is, de csak ami a bőrre vonatkozik. Ezért és legalább ezért az egy szempontért mindenképpen igyekeznünk kell védeni a bőrünket, ráadásul a mai modern korban a légszennyezettség miatt sokkal másabb a helyzet és rizikósabb a sok napozás. Nagyon fontos a leégés után, hogy hűtsük a bőrünket és ezzel gyorsan csillapítsuk a keletkezett égést. Mert ugye tudjuk, hogy ez egy égési sérülés, persze nem magas fokú, de hasonlóan kell kezelni, mint egy égést.

Mint már említettük a megelőzés rettentően fontos az esetünkben ugyanis, hogy ha megfelelően ápoljuk és kenjük be bőrünket, akkor nem lesz maradandó következménye, de sajnos ezt igen sokan elfelejtik, és nem tudják fejben tartani, mielőtt elmennek nyaralni, vagy strandra napozni. Fájdalomcsillapító praktikákat is lehet keresni, ilyenek például az alkalmazott házi praktikák, amik ott lehetnek segítségünkre, így nagyon jó lehet, ha hideg zöldségekkel hűtjük a bőrfelületet. Például lehet ez kígyóuborka vagy valami hasonló élelmiszer, ami gyakran sokkal inkább kéznél van, mint valamilyen égés elleni krém.

A másik nagy fegyverünk az a vitamin. A sok C és D-vitamin is nagyon jót tesz a bőrnek és segíthet a megelőzésben is. Érdemes a napon sapkát és egyéb védőkendőket alkalmazni, hogy még véletlenül se történjen meg az a baj, ami elkerülhető lenne ilyen eszközök alkalmazásával. Egy esetleges leégés vagy egy égési sérülés megkeserítheti az egész nyarunkat, hiszen nem tudunk napra menni, nem tudunk kimenni a strandra, hogy ha le vagyunk égve. Ezért is mindenképpen meg kell előzni azt, hogy ilyen probléma érjen bennünket, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor gallyra mehet a nyaralásunk és ezáltal elúszik az esély, hogy jól tudjuk érezni magunkat. Tehát ezt nem szabad félvállról venni, mert több bajt okozhat, hogy ha nem figyelünk oda magunkra.

Persze mindenki gondolhatja azt, hogy én úgy se éghetek le én sose szoktam leégni, nekem ilyen a bőröm nekem ellen áll a szervezetem, de sajnos nem szabad figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy mindenki járhat úgy, hogy leég, ezt sajnos nem lehet elkerülni, hogy ha nem készülünk fel eléggé és nem biztosítjuk be magunkat kenőcsökkel vagy napolajjal. Az utólagos kezelés már sokkal rosszabb és kellemetlenebb, mivel az már egy kialakult probléma, hogy ennyire megégette a bőrünket a nap.

Így hogyha megfogadják tanácsainkat, akkor nem érheti semmilyen probléma az égvilágon önöket és nem kell majd azért aggódniuk, hogy tönkremegy a nyaralásuk egy ilyen sérülés miatt. Természetesen a megfelelő védő termékek kiválasztásában kérhet nagyon sok helyről segítséget, vagy akár a rokonokat is megkérdezheti, hogy mely termékek azok, amelyeket ajánlanának. Nyilván nagyon sokan különböző termékeket fognak mondani, de így meg tudja majd állapítani, hogy nagy átlagban melyik az amelyiket biztosan alkalmazni tud arra, hogy kivédje az ilyen jellegű égési sérüléseket vagy problémákat és e mellett arra is figyelni érdemes, hogy melyik az, amelyiket a bőrünk a legjobban viseli. Azonban nem szabad figyelmen ívül hagyni az árat sem, mert túl sok és túl kevés pénzt sem szabad kiadni ezért mindenképpen segíteni tud az, hogy ha szétnéz a termékek között és kiválasztja azt, amelyiket összességében a legszimpatikusabbnak találja. Reméljük, hogy tudtunk valamennyire segíteni és jól fog telni nyaralása, nem fog leégni. Mindenképpen tartsa be javaslatainkat és mondja el rokonainak, barátainak hogy hogyan lehet megfelelően védekezni a leégés ellen.

  
Ezt már olvasta?Bezárás