fizetes erintessel2014 utolsó negyedévében az egyérintéses tranzakciók száma éves szinten 174 százalékkal nőtt Európában, míg a kártyabirtokosok 20 százalékkal többet használták egyérintéses kártyájukat. Néhány évvel ezelőtt a tipikus európai polgár pénzérmével fizette volna ki a reggeli kávéját, ma már ez sokkal egyszerűbb és biztonságosabb, ma már szinte ez bárhol használható legyen szó bevásárlóközpontról, élelmiszerboltról, parkolóházról vagy éppen ital/étel automatáról, de a tömegközlekedési eszközökről vagy a taxikról.

Jelenleg Európában 3 millió kiskereskedelmi helyszínen fogadják el az egyérintéses kártyát világszerte, ami azt jelenti, hogy évről évre 56%-kal nő az elfogadóhelyek száma. Egyérintéses végrehajtott bolton belüli tranzakciók:

  • Cseh Köztársaságban  (52%)
  • Lengyelországban (33%),
  • Magyarországon (18%)
  • Szlovákiában (17%)


A MasterCard kártyatársaság hazai tapasztalatai alapján 2014 Magyarországon megduplázódott az egyérintéses bankkártyák száma tavaly januártól szeptember végéig. A tömegközlekedési szolgáltatók élen járnak az egyérintéses fizetési eszközök elfogadásában. Londonban több millió ügyfél utazása vált egyszerűbbé és kényelmesebbé azáltal, hogy a londoni közlekedési társaság 2014 szeptemberében egyérintéses fizetést vezetett be. A szentpétervári metróban pedig az egyérintéses fizetés bevezetése óta az utasoknak már nem kell külön jegyet vagy bérletet vásárolniuk.

Már Ön is érintéssel fizet? Mi a véleménye róla?
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás