moodys minosites kategoriakMárcius 6-án értékel a Moody's! A Moody's Investors Service 2015-re szóló menetrendjében, március 6-ára tűzte ki a szuverén magyar adósosztályzat elbírálását. A cég legutóbb november 7-én hajtott végre hitelminősítői lépést Magyarországgal kapcsolatban: akkor stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló addigi negatívról a "Ba1" szintű magyar államadós-osztályzat kilátását. A magyar gazdaság több alapmutatója javult azóta, hogy 2011-ben Magyarországtól két hitelminősítő is megvonta a befektetési ajánlású besorolást.

A Moody's novemberi lépése nyomán a magyar szuverén adósbesorolás mindhárom nagy nemzetközi hitelminősítő nyilvántartásában immár stabil kilátással szerepel, A Standard & Poor's-nál március vége, a Fitch Ratings-nél 2012 decembere óta. A Standard & Poor's 2015-re szóló felülvizsgálati menetrendjében Magyarország március 20-án, majd szeptember 18-án kerül sorra, a Fitch Ratings-nél május 22-én, majd november 20-án.

A kialakult gyakorlatnak megfelelően a cégek egy-egy államadósra évi két-három felülvizsgálati időpontot tűznek ki, mindig péntekre, annak eredményét rendszerint éjszaka, az európai és a New York-i piaci zárás után jelentik be Londonban.

Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás