1 logo2015. november elsejétől a koncesszióra jogosult BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Tabán Trafik Zrt. konzorciuma végzi az egész ország területén a dohánykiskereskedelem-ellátási tevékenységet. A központi trafikellátó minden hazai dohánytermék-nagykereskedővel köteles lesz szerződést kötni, és a nemzeti dohányboltok tulajdonosai a cash&carry (fizess, és vidd) raktárakból a havi rendeléstől függetlenül, soron kívül is megvehetik a szükséges dohánytermékeket.

A központi dohányellátó az állami bevétel mellett országosan közel 400 új munkahelyet is teremt. Ezzel szemben a  Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete szerint egyidejűleg 1000-1200 ember (értékesítési és logisztikai területen dolgozók) munkája szűnik meg, és véleményük szerint a dohányforgalmazók nagykereskedelmi egységeit a törvény értelmében novembertől meg kell szüntetni.

A koncessziós pályáztatásból kimaradt nagyvállalatok, az Imperial Tobacco Magyarország Kft., a JTI Hungary Zrt. és a Philip Morris Magyarország Kft. egyhangúan átláthatatlan és diszkriminatív eljárásnak nevezték a trafikellátók kiválasztását, egyben leszögezték, hogy a dohánytermékek nagykereskedelmének államosítása szükségtelen beavatkozás a jelenleg működő piaci környezetbe.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás