richterMagyarországot nem érinti a Richter szigorításai. Saját elmondásuk szerint euróban számítva 7-8 százalékos forgalomcsökkenésre számít a Richter Gedeon Nyrt. és 10 milliárd forint értékű költségcsökkentést tervez nyereségének javítása érdekében, például csökkenteni fogja a marketingkiadásokat, a kutatási és fejlesztési célokra szánt büdzsét is, valamint a rosszul teljesítő országokban leépítéseket, szigorításokat fog végrehajtani, amely szerencsére Magyarországot nem fogja érinteni, így a dorogi Richter-t sem.

Oroszországban árbevétel-növekedéssel (már idén árat lehetett növelni a piacon azoknál a termékeknél, amelyeknek az ára nincs hatóságilag rögzítve, ez pedig forgalmának mintegy felét érinti.), míg Ukrajnában negyven százalékos visszaeséssel számol a Richter, mert folyamatosan csökken a vásárlóerő és a helyi fizetőeszköz, ezért ott már csak a megbízhatóan fizető partnereinek szállít.

Magyarországon stagnáló árbevételre, Dél-Amerikában, Kínában és a nyugat-európai országokban emelkedésre, míg Közép-Európában és az USA piacain forgalomvisszaesésre számít a Richter.

Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás