megyei matricaA kormány bevezette azt, hogy 2015. január elsejétől  már csak autópálya-matricával lehet felhajtani az M0 több részére, a sok települést elkerülő pályaszakaszára és a fővárosba bevezető autópályákra a városhatáron kívül. A kormányrendelet szerint autónként évente körülbelül 5000 forintba kerülhetnek a megyehatáron belül használható megyei matrica ára, amit sokaknak már január elsejétől igénybe kell venniük. Azon embereknek érdekes ez, akiknek például a fővárosba járásért eddig nem kellett fizetni.

megyei matricak kotelezo2015.01.01.-től tehát már minden ezen utakon közlekedőknek rendelkeznie kell megyei matricával, bár úgy tudni, hogy a januári hónapban még nem fognak megbüntetni senkit sem.

2015.01.01-től országosan mintegy 1500 helyen fogják árusítani a megyei matricákat is, mely árusító helyek között fognak szerepelni például a benzinkutak is. A benzinkutaknál január elsejével, a jelenleg kapható matricák mellett árulni fogják majd a megyei matricákat is.

Amennyiben minket olvasnak, teljes képet kaphatnak az egész témáról és így tudnak minden információt befogadni. Az ország bármely pontjáról el tud minket érni, így könnyen hozzáférhet a legfrissebb hírekhez is, mint az, hogy a kormány elhatározta, hogy bevezeti ezeket a megyei matricákat és most már biztosak lehetünk benne, hogy ez be is fog következni.

Közzétették azon térképeket, ahol egyértelműen jelölésre kerültek azon útszakaszok, ahol minimum a megyei matrica használata kötelező. Bár a bevezetés előtt mindenki az M0-ás út díjköteles használata miatt volt felháborodva, a valóság az az, hogy jóval több útra kell matricát váltanunk, ha használni szeretnénk azokat. A mostani szórásból viszont kimaradt Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Békés megye is, mert ott nincs díjköteles útszakasz, tehát ezen megyékre nem kell váltani megyei matricát 2015 évben.

Egy megyei matrica 2015 évi ára 5.000.- Ft amely a megyehatár legutolsó csomópontjáig használható, amennyiben Önnek túl kell haladnia ezen a csomóponton, akkor meg kell váltania a másik megyei matricát is, vagy kerülőutat kell választania. Ezt jó ha figyelemben tartja!

A megyei e matrica érdekességei közé tartozik például az, hogy aki a ferihegyi reptérre szeretne eljutni annak rendelkeznie kell megyei matricával, mivel az egyetlen oda vezető út fizetős lett. A Balatonra utazóknak sincs nagy szerencséje, ugyanis aki az M7-esen szeretné a Magyar Tengert megközelíteni, azoknak Veszprém megyei matricával is rendelkezniük kell.

Nézze meg Ön is a megyei matrica használatára kötelezett útszakaszok térképét megyék szerint:

Bács-Kiskun megye

Baranya megye

Borsod-Abaúj Zemplén megye

Csongrád megye

Fejér megye

Győr-Moson-Sopron megye

Hajdú-Bihar megye

Heves megye

Komárom-Esztergom megye

Pest megye

Somogy megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Tolna megye

Vas megye

Veszprém megye

Zala megye


Ön mit szól ehhez?
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás