hatosagi erkolcsi bizonyitvany araHatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése, ára 2015 és 2016 évben - Az igénylésnek vannak bizonyos feltételei. Ezt a bizonyítványt bárki igényelheti hovatartozásától, azaz állampolgárságától függetlenül. A postahivatalokban kell egy igénylőlapot vásárolni, ezt kitölteni és minden adatot, amit felvisz, azt alaposan át kell ellenőrizni, hogy hiteles legyen. Ajánlott küldeményként kell elküldeni az erkölcsi bizonyítvány iránti kérőlapot postai úton a Közszolgáltatások Központi Hivatalához. Nem szükséges meghatalmazást írni, hogy ha másnak szeretnénk igényelni egy ilyen erkölcsi bizonyítványt. Viszont átvenni csak meghatalmazással lehet más erkölcsijét. Az ilyen esetekben a meghatalmazott személyes adatait is kell, hogy tartalmazza az irat.

Vajon ki kaphat erkölcsi bizonyítványt? Kattintson ide és azonnal megtudja!

A szolgáltatási díj, tehát a kiállításért fizetendő összeg 3100 Ft, mely összeget az igénylőlappal egyben megkapott készpénz átutalási csekken feladva lehet azonnal rendezni. Az, hogy költségmentes legyen a kiállítás, azt kérvényezni kell. Postai úton, vagy kár az ügyfélszolgálaton is be lehet fizetni a kötelezettséget. Körülbelül 8 napon belül lehet átvenni az elkészült erkölcsi bizonyítványt. Ennek kiküldése többnyire postai úton történik. Sürgősségi eljárást is lehet kérni, ez azonban külön díjjal jár. Az erkölcsi bizonyítvány 3 hónapig érvényes.

Ügyfélkapun keresztül is lehetséges igénylőlapot benyújtani, viszont ehhez az ügyfélkapun regisztrálni kell, különben nem lehet további lépéseket eszközölni. Ilyenkor az illeték megfizetése végbemehet banki átutalással a KEK KH részére a 10023002-01451935-00000000 számlaszámra. Mindenki kizárólag magyar nyelven kapja meg az erkölcsi bizonyítványt. Az okmánynak a lefordításáról és hitelesítéséről az igénylőnek kell gondoskodnia, amennyiben erre szüksége van, és csakis belföldi postacímre kérhető. Az erkölcsi bizonyítvány igénylésének folyamata körülbelül ebbe a keretbe foglalható bele. Online igénylés esetén fontos még azt is tudnia, hogy a megrendelés és az utalást követően még egy alkalommal élesíteni kell az igénylést, a banki tranzakciós szám, valamint az utalás dátumának megadásával egyetemben.

Érdemes követnie a híreket és az oldalon maradnia, hogy az erkölcsi bizonyítvánnyal kapcsolatos friss információkat minél előbb kézhez kaphassa, amint esetleg az igénylés terén, vagy az illeték mértékét illetően bármi változás történne, arról tőlünk nyomban értesülhet. Még egyszer felhívjuk a figyelmet arra, hogy nagyon oda kell figyelnünk, mindent helyesen töltsünk ki és hogy zökkenőmentesen menjen mind az igénylés, mind pedig az átvétel így kerülve ki a felmerülő problémákat. Az erkölcsi bizonyítvány egy fontos papír, főként abban a helyzetben, amikor munkavállaláshoz van ré szükség. Ezért jó tudni, hogy manapság már képesek leszünk rendkívül hatékonyan, gyorsan és egyszerűen beszerezni akár elektronikus úton megrendelve is.


Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás