beremelesBéremelés 2015 - 2016 évben - Pedagógus, Orvos, Rendőr - A béremelés kérdése mindig is egy olyan téma volt, amit nem lehetett kikerülni. Minden ember arra kíváncsi, hogy milyen hatással lesz a bérükre az elkövetkezendő és az azután következő év, de ez már régóta így van. Ugyanis nem mindegy, hogy mennyi pénz marad az emberek zsebében és főként, mekkora béremelés várható 2015 - 2016 során az orvosok, pedagógusok, rendőrök soraiban. Ez nem csak egyéni, de társadalmi szempontból is egy nagyon fontos kérdés, mert rengeteg embert érint. Így nem lehet gyorsan elsiklani fölötte, hiszen ez egy nagyon égető kérdés is.

Főleg azért, mert a rendőrök, a tanárok és az orvosok nem kapnak arányos fizetést a munkájukhoz képest. Életeket mentenek, szolgálnak és tanítanak minket, mégis méltánytalanul alacsony béreket kapnak. A tanárok béremelése előre láthatólag 2014, szeptember 1-je és 2015. augusztus 31-e között fog megemelkedni. A terv az, hogy a kezdő tanárok alapbére középfokú végzettségnél a minimálbér 118,9 százalékra, a főiskolai végzettségnél 163,3 százalékra, majd az egyetemi végzettség esetén 179, 6 százalékára nő.


Ne a százalékokat nézze, számolja ki bérét pontosan itt!

A jövőre történő pedagógus béremeléssel inkább a magasabb fokú végzettséggel dolgozók fognak jobban járni. Mindenesetre azt hozzá kell tenni, hogy csak pár ezer forinttal több lesz a zsebükben, mint eddig volt. Az életpálya bevezetése óta 34%-al megemelkedett a tanárok jövedelme. Ezt fokozó hír, hogy 2017-ig még minden negyed évben 10%-al fog ez emelkedni fog. A tanárok fizetése is kérdéses volt és elég nagy vita övezte, mert nem gondolták tisztességesnek, hogy egyetemi és főiskolai végzettséggel ilyen kevés pénzt kapnak.

Nagyon sokszor volt sztrájk és egyéb megmozdulások a bérekkel kapcsolatban és végül a kormány úgy döntött, hogy megadja nekik az emelést, igaz ez se tartozik a világ legnagyobb béremelései közé. Így jogos lehet a kérdés, hogy vajon számíthatnak-e a pedagógusok több pénzre a jövőben ezen a 10%-os béremelésen kívül. Ha ön pedagógus és figyelemmel szeretné követni a fizetésekkel kapcsolatos híreket, akkor nyugodtan látogasson vissza, mi igyekszünk a legfrissebb hírekkel szolgálni önöknek, hogy mindent időben megtudjanak.

Az orvosokkal kapcsolatos hírek is nagy felfordulást okoztak a magyar médiában. Rengeteg elkeseredett orvost lehetett hallani, hogy a végzettségükhöz képest nem kapják meg a nekik járó bérmennyiséget. Ezért már rengetegen próbálnak szerencsét külföldön és sajna a tendencia egyre növekszik, mert kint jobban megbecsülik őket. A kormány kénytelen foglalkozni az orvosok ügyével, hiszen társadalmi problémát jelent, hogy ha folyamatos a magyar orvosok kivándorlása külföldre. Nem lesz, aki ellássa az embereket és ez óriási gondot okozhat. Kellene az utánpótlás, de sajnos a kezdő orvosok se kapják meg a megfelelő fizetésüket, amit nagyon is sérelmeznek és egyre több fiatal orvos van a kivándorlók között, ahol tárt karokkal és tisztességes bérrel várják őket. Az orvosok bére bruttó 203.189 forint volt, így idén várható emelés, igaz az ő esetükben sem akkora mértékű, mint amire az ember számítana. Nem szabad hagyni elmenni ezeket az embereket, mert akkor bajban lesz a nemzet egészségügyi ellátás szempontjából.

A miniszterelnök nemrég bejelentette a rendőri bérek megemelését, tehát ez a részleg is számíthat a fizetésemelkedésre. Sokan egyetértenek azzal, hogy itt volt az ideje a béremelésnek 2015 - 2016 tekintetében, mert a rendőrök is olyan összegért kockáztatják nap mint nap az életüket, mely eléggé kevés, talán mondható, hogy szégyenteljes is. Motiválni kell valahogy az embereket, és ha máshogy nem megy, csak pénzzel lehet ezt megtenni, hiszen egy nagyobb összeg sokkal nagyobb munkakedvet tud adni az adott embernek. Nyilván sokan vannak, akik hivatásból és a rendőri munka szeretetéért űzik ezt a munkát, de ők sem elégedettek a fizetésükkel. Előreláthatólag 2014. március 1-jétől az év elejéig visszamenőleg havi 10 ezer forintos béremelésre számíthatnak a rendőrök. Tehát a fent említett munkakört betöltő emberek reménykedhetnek abban, hogy anyagi szempontból jobbra fordulhat a helyzetük és, hogy nem kerülnek olyan helyzetbe, hogy ne tudnának a fizetésükből megélni. Persze így is sokan szűkölködnek, ami nem méltó egy ilyen tisztséget betöltő emberhez, de az idő megoldja remélhetőleg a felmerülő problémákat.

Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás