1 logoRegisztrációs díjat kell fizetni azok után a személygépkocsik, lakóautók illetve motorkerékpárok után, amiket külföldről hozunk be és Magyarországon szeretnénk forgalomba helyeztetni. A gépjármű műszaki tulajdonságaitól, az első forgalomba állításának időpontjától illetve a környezetvédelmi osztályba sorolásától függ ezen adó mértéke. A többször módosított 2003. évi CX. törvény rendelkezik a regisztrációs adóról. A gépjármű forgalomba helyezésétől számított időtartam figyelembevételével csökken a regisztrációs adó mértéke.

A gépjármű behozatala után első lépésként – mielőtt a vámhivatal elé kerül a regadó megfizetéséhez – el kell vinni a Nemzeti Közlekedés. Itt a gépjárművet megvizsgálják és kiállítanak egy határozatot arról, hogy Magyarország területén forgalomba helyezhető és megállapítják a környezetvédelmi besorolást is. A vámhivatal csak a Közlekedés Hatóság műszaki adatlapjával szabja ki a regadót, majd ezután lehet az okmányirodában rendszámot kiváltani illetve forgalomba helyezni a gépjárművet.

A Közlekedés Felügyeleten kell fizetni kb. 23 – 40 ezer Ft-os költséget, majd nálunk a regisztrációs adó vámhivatali ügyintézési díja 6000 Ft.- VPID szám kiváltással együtt és legvégül az okmányirodában kb. 22 ezer Ft-os forgalomba helyezési és rendszám kiváltási díj várható. 2014. január 1-től már átírási díjat is kell fizetni. A magyar biztosítást még az okmányirodai ügyintézés előtt meg kell kötni, mivel ezt az okmányiroda már kéri. Amennyiben Önnek van saját biztosítója, úgy megkötheti náluk is. A biztosítás megkötéséért azonnal nem kell fizetni, a biztosító két héten belül küldi el az ügyfelek által megadott címre a csekket.Személygépjármű


Milyen üzemű:
A legelső forgalomba helyezés napja:
Magyarországi regisztráció kezdő napja:
Hengerűrtartalom: cm3
Környezetvédelmi besorolása:

Motorkerékpár

Hengerűrtartalom:
A legelső forgalomba helyezés napja:
Magyarországi regisztráció kezdő napja:


A regadóhoz szükséges okmányok:

 

  • külföldi számla, ha a jármű cégtől vásárolt
  • adás - vételi szerződés, mely kétnyelvű, az egyik magyar
  • külföldi forgalmi engedély
  • törzslap
  • jármű műszaki adatlap (magyarországi vizsgalap a Közlekedési Hatóságtól)
  • vámpapír (Európai Unión kívülről hozott autók esetében)
  • VPID szám a vámhivatal által kiadott azonosítószám, ami a regadóhoz elengedhetetlen
  • Szükséges okmányok cég esetében: cégkivonat, aláírási címpéldány, megbízás részünkre
  • Magánszemély esetében: személyi igazolvány, lakcím kártya, adóigazolvány, megbízás az iroda részére.

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás