amazon dron csomagszallitasAz Amazon webáruház megkapta a csomagszállító drónok tesztelésére az engedélyt az amerikai légügyi hatóságtól. Viszont egy kikötés van a hatóság részéről, mégpedig az, hogy csak azok tesztelheti a drónokat, akik rendelkeznek pilótaengedéllyel. 122 méter magasan kell repülniük a nappali órákban a gépeknek illetve az irányítójuk látótávolságán belül kell maradniuk.


Változás a szabályozásban - Magát a drónokat tilos kereskedelmi célokra felhasználni. Viszont most a FAA az előírásokat megvizsgálta és nagy valószínűséggel új szabályozást fognak kiadni azokra a repülőgépekre, melyek pilóta nélkül működnek. Így rekreációs illetve kereskedelmi célra is fel lehet őket használni- várhatóan-.

Engedély kérelmezése - Az amerikai hatóságtól még tavaly nyáron kért engedélyt a tesztrepülések megkezdésére az Amazon. Decemberben pedig próbálták pozitív döntésre buzdítani a hatóságot, mivel megemlítették, hogy akár más országban is megkezdhetik a tesztelést. A tesztrepülések eredményeiről az internetes áruháznak havi rendszerességgel kell beszámolnia az eredményekről illetve az információkról, ezt tartalmazza a jelen megállapodás, melyet a hatósággal kötöttek.

További tervek - Saját drótflottát szeretnének még kialakítani több csomagküldő szolgálat is, melyet még 2013-ban jelentett be többek között a Google, az UPS illetve a kínai Alibaba is. Hogy ezekből mi és mikor várható, azt majd a jövő fogja eldönteni.


Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás