orvosok kulfoldi munkavallalasaKörülbelül 25 ezer szlovákiai egészségügyi munkavállaló - közöttük majdnem ezer szakorvos -dolgozik Ausztriában, ezt a pozsonyi osztrák nagykövet nyilatkozta. Azt is elmondták, hogy ezen dolgozók nélkül országuk elég nagy bajban lenne a személyzet terén. Ezeket a kivándorlásokat azzal indokolták szlovák orvosok, hogy a szomszédos országokban sokkal több pénzt kapnak és magasan jobbak a munkakörülmények.

Szlovákiában mindennel együtt körülbelül 1000 és 6000 euró között keresnek az orvosok, de Ausztriában ennek a háromszorosát is megkereshetik, így nem csoda, hogyha sokan úgy határoznak, hogy kint próbálnak szerencsét. A nővérek fizetése körülbelül 1000 eurónál van.

A további nyilatkozatokban elmondják, hogy egyre nagyobb problémát jelent a kiváló szakemberek elvándorlása, ugyanis hazájukban nem kapják meg a magasabb bért és ez később sokkal több problémát okozhat, így sürgősen ki kell találniuk valamit, mivel pillanatnyilag a szlovák orvosok háromszoros fizetésért dolgozhatnak Ausztriában és ez érthetőmódon csábító.

Mondja el véleményét nekünk a témával kapcsolatosan itt:
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás