cegalapitas angliabanA cégalapítás Angliában sokkal egyszerűbben lebonyolítható, mint hazánkban. Angliában ugyanis az a cél, hogy a minél több vállalkozás induljon, amelyek ráadásul nyereségesen is működnek. Angliában az államnak nem az a célja, hogy a magas cégalapítási költségek, illetve a bürokratikus ügyintézés megnehezítse, vagy akár meg is akadályozza egy-egy vállalkozás életre hívását. Angliában alacsonyak az cégalapítással kapcsolatos költségek, alaphelyzetben nincs szükség ügyvédi közreműködésre sem. Nincs szükség induló tőke elhelyezésre, az állam minimalizálja a kezdő vállalkozások adóterheit, szabadon végezhetnek bármilyen tevékenységet, vagyis nincs szükség arra, hogy a vállalkozás előre bejelentenie tevékenységi közöket. A bankszámla mellé hitelkeretet biztosítanak, amellyel segíteni kívánják a vállalkozás működését. Másik fontos dolog, hogy ÁFA fizetési kötelezettség csak akkor lép fel, ha a vállalkozás forgalma meghaladja a 81.000 fontot.

A cégalapítás Angliában is igényli, hogy a vállalkozás rendelkezzen angliai székhellyel. A cégalapításhoz kötelező megadni legalább egy vezető, vagy igazgató nevét, és adatait megadni. Az igazgató lehet maga a tulajdonos is, vagy az egyik bejelentett munkavállaló is. Szükség lesz továbbá a tulajdonos adataira, a társasági szerződésre, illetve az ügyintézés illetékének a megfizetéséről szóló igazolásra, és végül meg kell nevezni egy alaptőkét, amelyre javasolt 100 angol fontot megadni. Maga a cégbejegyzés, a dokumentumok benyújtását követően 3 órán belül megtörténik. Az alapítást követően érdemes megnyitni a cég üzleti számláját, amelyet csak személyesen lehet megtenni. Amennyiben nem angliai, hanem külföldi bankszámlát szeretnénk nyitni a cég számára, akkor szükségünk lesz, egy nemzetközileg hitelesített cégkivonatra is.
 
Angliában kell társasági adót fizetni, amelynek a mértéke 300.000 font nyereségig 20 %, annál magasabb nyereség esetében pedig 27 %. Természetesen az alkalmazottak után is kell fizetni járulékokat, így többek között tb-t, és adóelőleget is. Azonban javasolt, hogy a cégalapítás után, a tevékenység tényleges megkezdése előtt már keressünk egy könyvelőt, aki tisztában van az angliai viszonyokkal, illetve aki regisztrált szolgáltató. Fontos még, hogy legkésőbb a vállalkozás tevékenységének tényleges megkezdését követően regisztrálni kell a társasági adóra is. A munkavállalók utáni járulékfizetést, illetve a szükséges bevallásokat Angliában is havi szinten kell megtenni. Jó, ha tudjuk, hogy kisvállalkozásnak Angliában az a cég számít, amelynek az éves forgalma nem haladja meg a 6,5 millió fontot, illetve a mérleg főösszege a 3,26 millió fontot.

Fontos, hogy tisztában legyünk az Angliai viszonyokkal, és mindenre legyünk felkészülve a cégalapítást, és működtetést illetően, hogy nehogy kellemetlen meglepetés érjen minket. Jól tesszük, ha olyan szakemberekhez fordulunk, akik naprakészek a cégalapítást illető információkból, illetve gyakorlottak annak lebonyolításában.   

Mondja el véleményét nekünk:
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás