munkanelkuli adoAzt a rendeletet írta alá Fehéroroszország elnöke, miszerint azok, akik már hosszabb ideje nem találnak munkát, azok bizony bírságot fognak kapni. A rengeteg korlátozás egyik része ez az új adó, mely a munkanélkülieket sújtja. Vannak olyan intézmények már, ahol az alkalmazottaknak meg van tiltva a felmondás. Alekszandr Lukasenko belorusz államfő e rendelkezés érvénybe lépését azzal indokolja, hogy az állam így szeretné elkapni az adóelkerülőket illetve azokat is, akik az állami szektoron kívül keresnek munkát. Gyakorlatilag az egész gazdaság állami tulajdonban van Fehéroroszországban, így mindenki, aki nem állami vállalatnál dolgozik, az bizony megkaphatja méltó büntetését ezért.

A jó testi adottságokkal rendelkező állampolgárokat így próbálná ösztönözni az ország vezetése arra, hogy az aktív munkában vegyenek részt illetve a állam kiadásaihoz pedig járuljanak hozzá. Akik egy évben is minimum 183 napon át munkanélküliek voltak, azokat bizony érinti az új törvény és ennek következtében az intézkedések. Kivételt élveznek a bírság alól azok, akik maguk módján hozzájárulnak az állam gyarapodásához, még sincs munkájuk. ide tartoznak a nappali tagozatos egyetemi hallgatók, valamint az önfoglalkoztatók.

Mentességet kapnak azok, akik 18 év alattiak, 55 évnél idősebb nők, valamint 60 évnél idősebb férfiak. Maga a bírság összege átszámítva majdnem 67 ezer forint lenne. Az egész új adó illetve az ezzel járó következmények miatt civilek az interneten egy tiltakozóakciót indítottak el.

Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás