tuzolto robotTűzoltó robotot fejlesztett az amerikai tengerészet! Az amerikai tengerészet tűzoltó robotot fejlesztett ki a tenger- és óceánjáró hajókra, az ottani esetleges katasztrófák megelőzésére, és a szolgálatot teljesítő tengerészek, tűzoltók védelme érdekében.

Csak 2013-ban több mint száz tűzoltó vesztette életét szolgálat közben az Egyesült Államokban.

A Saffir elnevezésű tűzoltó robot 1,8 méter magas, és 65 kilogrammot nyom, sűrű füstben is tökéletesen lát az infravörös és lézeres érzékelőinek köszönhetően. Könnyedén megállapítja a tűzfészek helyét, önállóan képes kezelni a tűzoltótömlőt, úgyszintén az ajtókat és ablakokat is ki tudja nyitni. Ha szükséges, akkor az ember át is tudja venni távirányítóval az irányítását.

A Saffirt nem csak tűzoltásra alkalmaznák, hanem az olyan feladatok ellátására is, mint a korrozió- és szivárgásellenőrzés. Ez időgazdálkodás szempontjából is hasznos lenne, mert így a tengerészeknek nem kéne végigjárniuk minden nap a hajót, a droid cirkálna helyettük a különböző szinteken, ráadásul pontosabb információkat is tudna közölni arról, hogy mekkora a probléma. A későbbiekben a doridot nem csak vízen, hanem a szárazföldön is bevetnék.

Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás