1 logo aktualitasok receptekA kókuszgolyó minden sütés és nagy munka nélkül készül. Nem kell órákat töltenünk a konyhába és sütögetnünk. Kiváló választás lehet akár ünnepekre is, hiszen attól függetlenül, hogy még egy kis gyermek is el tudja készíteni annyira könnyű. amellett nagyon finom is és nem érhet kudarc minket, hogy valakinek nem épp a kedvence. Egyedül, ami veszélyforrás lehet ebben az esetben az a rum vagy épp a rumaroma. Sokan túlzásba viszik, és majdhogynem csak azt lehet rajta érezni. Valaki pedig annyira keveset tesz bele, hogy ettől kicsit fojtós lesznek a golyók. Szóval folyamatos kóstolás mellett ezeket elkerülhetjük.

Nézzük a hozzávalókat:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 2 evõkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • meggybefőtt leve

Igazán jó kókuszgolyó recept és az elkészítése: Ha nincs otthon épp darált kekszünk, viszont darálónk és háztartási kekszünk igen akkor ugyanennyi mennyiséget ledarálunk. A darált kekszet, a cukrot és a kakaót egy jó nagy tába tesszük és összekeverjük, ezután a picit megolvasztott vajat is hozzáadjuk. A meggybefőtt levét és a rumaromát is hozzáöntjük, és kézzel jól összegyúrjuk. Ha még nagyon száraz, akkor rakhatunk még bele a befőtt levéből. Az a fontos hogy később ugye majd golyókat tudjunk formálni belőle. Majd kisebb vagy nagyobb- ki hogy szereti- golyókat formálunk belőlük és egy másik tálba öntött kókuszreszelékben jól megforgatjuk őket, majd egy tálcára tesszük. Ha kész vagyunk mindennel, lefedjük fóliával és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen kicsit.

Tippek: Ezt az édességet rengeteg féleképpen lehet variálni, ha nincs épp otthon meggybefőttünk és tejet szoktam belerakni, ugyanúgy el lehet a tejjel is érni a formázható állagot. Még van egy két alapanyag, amivel tudjuk ízesíteni és csak a saját íz világunk szabhat határt neki. Például a masszába tehetünk darált kávét, mandulát, kevés reszelt citrom vagy narancshéjat, mézet vagy akár még magozott meggyet is. Az elkészítése során a tészta állagára oda kell figyelni. Érdemes meghagyni egy kevés darált kekszet, hogyha lágyra sikerül elsőre, akkor még tudjunk változtatni rajta. A meggy levét sem szabad túlzásba vinni, mert lágy lesz tőle a tészta és nem fogjuk tudni formálni. Nem szabad sok cukrot használni. Itt a farsang, akár a gyereke is be tudnak segíteni, hiszen ha már elkészítettük a tésztát csak golyókat kell formálni és az ő kezük munkája is benn van. Nagy élmény a kicsiknek!

  
Ezt már olvasta?Bezárás