1 logo aktualitasok receptekMa már egyre felkapottabb, mint alapanyag a juhtúró. Rengeteg olyan pékséggel vagy épp aprósütemény árusítók kínálatában megtalálhatjuk különféle termékekben. A túró a sajtok éretlen alapanyaga, tulajdonképpen sav vagy oltóenzim hatására a tejből kicsapódott tejfehérje. Legismertebb képviselői a tehéntúró, a juhtúró illetve a gomolyatúró. A juhtúró nagyon erős, csípős szagú és ízű, sárgásfehér színű termék, melynek fogyasztását sokan elutasítják. Ettől függetlenül akár édes, akár sós süteményeket is készíthetünk belőlük.

Hozzávalók:

  • 50 dkg juhtúró
  • 50 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg margarin
  • 2 pohár tejföl
  • 1 ek só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sajt

Igazán jó juhtúrós aprópogácsa recept és elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral és ízlés szerint teszünk bele sót. A margarin összemorzsoljuk, és a liszthez keverjük. Majd hozzáadjuk a tejfölt illetve a túrót és egy jó lágy tésztát gyúrunk belőle. Legalább 2-3 órát pihentetjük hűtőben, vagy egy egész éjszaka is akár. Pihentetés után a tésztát két darabra szedjük szét, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki és kis pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a már kiszaggatott pogácsákat, a tetejüket kenjük meg tojással, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 perc alatt szép barnára sütjük. Azután jöhet a tészta másik fele, amit ugyanígy készítsünk el. Ebből az adagból –függ a pogácsák nagyságától is- kb. 100-150 db pogácsánk lesz.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás