Ma már egyre felkapottabb, mint alapanyag a juhtúró. Rengeteg olyan pékséggel vagy épp aprósütemény árusítók kínálatában megtalálhatjuk különféle termékekben. A túró a sajtok éretlen alapanyaga, tulajdonképpen sav vagy oltóenzim hatására a tejből kicsapódott tejfehérje. Legismertebb képviselői a tehéntúró, a juhtúró illetve a gomolyatúró. A juhtúró nagyon erős, csípős szagú és ízű, sárgásfehér színű termék, melynek fogyasztását sokan elutasítják. Ettől függetlenül akár édes, akár sós süteményeket is készíthetünk belőlük.
Hozzávalók:
- 50 dkg juhtúró
- 50 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg margarin
- 2 pohár tejföl
- 1 ek só
- 1 db tojás
- 10 dkg sajt
Igazán jó juhtúrós aprópogácsa recept és elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral és ízlés szerint teszünk bele sót. A margarin összemorzsoljuk, és a liszthez keverjük. Majd hozzáadjuk a tejfölt illetve a túrót és egy jó lágy tésztát gyúrunk belőle. Legalább 2-3 órát pihentetjük hűtőben, vagy egy egész éjszaka is akár. Pihentetés után a tésztát két darabra szedjük szét, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki és kis pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a már kiszaggatott pogácsákat, a tetejüket kenjük meg tojással, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 perc alatt szép barnára sütjük. Azután jöhet a tészta másik fele, amit ugyanígy készítsünk el. Ebből az adagból –függ a pogácsák nagyságától is- kb. 100-150 db pogácsánk lesz.
Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}
Új aktualitások
Régebbi aktualitások
- Igazán jó túrógolyó recept és az elkészítése - 01/08/2015 20:54
- Gesztenyés babapiskótás sütemény recept és az elkészítés - 01/08/2015 06:04
- Igazán jó magos pogácsa recept és az elkészítése - 27/07/2015 09:04
- Igazán jó Rigó Jancsi recept és az elkészítése - 26/07/2015 07:14
- Igazán jó puncsgolyó recept és elkészítése - 26/07/2015 07:03