Egy friss, forró, ropogós túrós buktánál kevés jobb dolog létezik, ami a saját konyhánkban is elkészülhet, méghozzá egyszerűen ennek a receptnek köszönhetően. Egy laktató gulyásleves vagy egy finom Jókai - bableves után már nem kell hagyományos főétel, csak egy friss, finom sütemény, ebben az esetben a túrós bukta. Örök dilemma a mazsola kérdése, de talán az a legjobb megoldás, ha néhányba teszünk, néhányba pedig nem. Mivel vannak, akik nem szeretik, így mindenki elégedett lesz.
Hozzávalók:
Tészta:
- 85 dkg liszt
- 4 dl langyos tej
- 4 dkg friss élesztő
- 2 ek méz
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- csipet só
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 5 ek porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 10 dkg mazsola
Igazán jó túrós bukta recept és elkészítése: A tejet langyosítsuk meg és kevés cukorral keverjük el, majd morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. Ha feljött az élesztőnk, akkor tegyük egy tálba a liszt, a méz, a tojás illetve a só kivételével és keverjük jó alaposan össze, majd legalább fél óráig pihentessük.A pihentetés után tegyük bele a tojást illetve az olvasztott vajat, majd alaposan dagasszuk ki. Meleg helyen legalább 30 percet hagyjuk kelni, majd lisztezett deszkán vékonyra nyyújtsuk ki és 18 darabra vágjuk fel.
A töltelékhez a hozzávalókat (túró, porcukor, citrom leve, citrom reszelt héja illetve a mazsolát – ami el is hagyható) összekeverjük. A tésztát megtöltjük egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel. Behajtjuk a tészta széleit, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (30 x 38 cm) pakoljuk. Újabb 30 percig pihentetjük meleg helyen, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Új aktualitások
Régebbi aktualitások
- Igazán jó kókuszgolyó recept és az elkészítése - 29/12/2015 21:34
- Igazán jó juhtúrós aprópogácsa recept és elkészítése - 04/08/2015 21:03
- Igazán jó túrógolyó recept és az elkészítése - 01/08/2015 20:54
- Gesztenyés babapiskótás sütemény recept és az elkészítés - 01/08/2015 06:04
- Igazán jó magos pogácsa recept és az elkészítése - 27/07/2015 09:04