ebola jarvanyNyugat-Afrikában sajnálatos módon tovább nőtt a vérzéses láz azaz az ebola áldozatainak száma, jelenleg már most több mint 700 emberéletet követelt, adta hírül a WHO. A bejelentés értelmében a mai napig összesen 1300 megbetegedést regisztráltak Guineában, Nigériában, Sierra Leonéban és Libériában. Az utóbbi pár napban a megbetegedettek létszáma mintegy 10 százalékkal emelkedett.

Sierra Leonéban és Libériában például már egészségügyi szükségállapotot is elrendeltek, a környéken terjedőben lévő járvány megfékezése céljából. A halálos vírus úgynevezett gócpontjait a hatóságok teljes karantén alá helyezték, ami az országrészek keleti vidékét érinti elsősorban. 2014 évben az ebola vírus február hónapban ütötte fel ismételten a fejét Guineában, majd onnan terjedt át a szomszédos országokba is.

A vérzéses láz, azaz az ebola vírus vérrel és más testnedvekkel terjed, mely betegség tünetei között található a hasmenés, hirtelen felszökő magas láz, és súlyosabb esetekben pedig belső vérzés. A betegség során összeomlik az emberi test véralvasztó képessége, melynek következtében az esetek nagy többségében fellép az elvérzés veszélye ami után a vírus könnyedén végzetessé is válhat. Jelen pillanatban sajnos a vírussal szemben még nincs hatásos gyógymód és gyógyszer sem.

{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás