Az egrest, mint gyümölcsöt lehet, hogy nem igazán ismerünk, illetve nem sűrűn látunk olyan receptet, ahol alapanyagként megemlítenénk. Tudni kell róla, hogy ha féléretten szüretelik le, akkor az íze fanyar. Ilyen esetben inkább mártások, kompótok, gyümölcslevek vagy épp dzsemek alapanyagaként szolgálhat. Viszont ha már megérettek, akkor kellemesen savas illetve zamatos lesz az íze. Az íze illetve az elkészítése is megér egy próbát.
Hozzávalók:
- 40 dkg egres
- 10-15 dkg barna cukor
- fahéj
- szegfűszeg
- citromhéj
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
Igazán jó falusi egresleves recept és elkészítése: Az egrest megtisztítjuk: a bogyók két végén lévő szárrészt és a kocsánylevelet vágjuk le róluk. Forraljunk fel egy liter vizet a barna cukorral illetve a fűszerekkel. Tegyük bele a már megtisztított bogyókat. Közben a lisztet a tejföllel jól összekeverjük. Ha a leves ismét felforr, akkor a lisztes tejfölös keverékkel sűrítsük be. Jól forraljuk át. Tálalhatjuk melegen, de akár hűtve is. Ha hűtőbe tesszük pár órára, akkor az ízek jobban összeérnek a levesben.
Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}
Új aktualitások
- Igazán jó fűszeres burgonya krémleves recept és elkészítése - 01/08/2015 20:59
- Igazán jó karfiol krémleves recept és az elkésztése - 27/07/2015 09:14
- Igazán jó cukkini krémleves recept és elkészítése - 26/07/2015 07:50
- Igazán jó fácánerőleves sajtos piskótával recept, elkészítés - 26/07/2015 07:46
- Igazán jó tejszínes zöldborsó leves recept és elkészítése - 26/07/2015 07:18
- Igazán jó zöldségleves csirkehússal recept és elkészítése - 24/07/2015 06:31
Régebbi aktualitások
- Igazán jó erőleves recept és elkészítése - 21/07/2015 07:22
- Igazán jó halas tésztaleves recept és elkészítése - 19/07/2015 20:48
- Igazán jó görög gyümölcsleves recept és az elkészítése - 14/07/2015 10:26
- Igazán jó Bakonyi betyárleves recept és elkészítése - 03/06/2015 09:55
- Igazán jó húsleves recept - marhából és csirkemellből - 03/06/2015 08:58