Krémleves szinte minden zöldségféléből készíthető és a burgonya mondhatni minden konyha alapanyaga, kedvelőinek kötelező. A krumplileves mennyei, sőt krémleves formájában még inkább feldobható az íz élmény. Ezen étel a levessel ellentétben nem a könnyebb fogások közé sorolandó, ajánljuk inkább főételek köreteként. Lássuk tehát:
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- 1 l zöldségleves
- 1.5 dl fehérbor
- 1 csokor vegyes zöldfűszer
- 2 ek citromlé
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- só
- őrölt fehér bors
A burgonya sütéséhez:
- olaj
Igazán jó fűszeres burgonya krémleves recept és elkészítése: A burgonyát tisztítsuk meg. Kb. a negyedét vágjuk nagyon vékony csíkokra és tegyük egy hideg vízzel teli tálba. A maradék krumplikat pedig kockázzuk fel. A vajat tegyük fel olvadni, erre kerül rá a finomra aprított hagyma. Hozzáadjuk a burgonyakockákat és így pároljuk össze őket egy kis ideig. Ezután öntsük fel a zöldséglevessel (leveskockából is elkészíthetjük) illetve a borral, és lefedve lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul. Ha már megpuhult, akkor egy botmixerrel pépesítsük össze. A csíkokra vágott burgonyát kisebb adagokban süssük meg a felforrósított olajban, aztán szalvétán csepegtessük le őket. A tojássárgáját keverjük össze a tejföllel, valamint a finomra vágott fűszerekkel (petrezselyem, kapor, zeller, kakukkfű, bazsalikom), a citromlével és öntsük fel a forró levessel. Sóval és őrölt borssal ízesítsük, és máris tálalhatjuk is. Levesbetétként kínálhatjuk mellé a csíkokra vágott krumplit.
Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}
Új aktualitások
Régebbi aktualitások
- Igazán jó karfiol krémleves recept és az elkésztése - 27/07/2015 09:14
- Igazán jó cukkini krémleves recept és elkészítése - 26/07/2015 07:50
- Igazán jó fácánerőleves sajtos piskótával recept, elkészítés - 26/07/2015 07:46
- Igazán jó tejszínes zöldborsó leves recept és elkészítése - 26/07/2015 07:18
- Igazán jó zöldségleves csirkehússal recept és elkészítése - 24/07/2015 06:31