A fácán húsa rendkívül ízletes, viszont az idősebb madarak húsát ajánlatos 1-2 napig érlelni. De a tenyésztett madárhús az érleléstől megromolhat. Így erre figyeljünk. Fehérjében igen gazdag, nem zsíros, ezért a kalóritartalma csekély. Sokféleképpen el tudjuk készíteni, a leves mellett bármit készíthetünk ebből a húsból is. A leves mellé tálalt sajtos piskóta pedig igazán feldobja. A húsnak köszönhetően nagyon ízletes, zamatos levest tudunk készíteni. A piskótát pedig bármilyen formában tudjuk tálalni, ami igazán feldobja a levesünk külalakját is.
Hozzávalók:
- 1 fácán
- 1 nagy csomag vegyes leveszöldség
- 1 kisebb vöröshagyma
- 4-5 szem szegfűszeg
- 4-5 szem borókabogyó
- 1 kk szemes feketebors
- só
A sajtos piskótához a hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 dkg vaj
- 2 ek liszt
- só
- reszelt szerecsendió
- 8 dkg reszelt sajt
Igazán jó fácánerőleves sajtos piskótával recept, elkészítés: A fácánt gondosan tisztítsuk meg, daraboljuk fel és hideg vízben tegyük fel főni. Amint felforrt akkor beletesszük a leveszöldségeket. A hagymát pucoljuk meg és szegfűszeggel tűzdeljük meg, és tegyük ezt is a levesbe. Fűszerezzük a levest és csöndesen gyöngyözve, fedő alatt főzzük, amíg meg nem puhul a husink. A kész levest kicsit pihentetjük, majd átszűrjük egy levesestálba. A benne főtt zöldségeket és a húst külön tálakba szedjük ki és így kínáljuk majd. Mellé kínálhatjuk még az elkészített sajtos piskótát is.
A tojás sárgákat a puha vajjal, csipetnyi sóval és a reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot. A tojásfehérjét pedig habosra verjük és a végén ezt is óvatosan adjuk hozzá a tésztához. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt szép arany barnára sütjük. Még melegen húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt és bármilyen formájú szaggatóval szép mintákat szaggathatunk a levesbe vagy a leves mellé.
Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}
Új aktualitások
- Igazán jó frankfurti leves recept és elkészítése - 01/01/2016 23:17
- Igazán jó medvehagyma leves recept és az elkészítése - 01/01/2016 23:06
- Igazán jó bableves recept és elkészítése - 29/12/2015 21:28
- Igazán jó fűszeres burgonya krémleves recept és elkészítése - 01/08/2015 20:59
- Igazán jó karfiol krémleves recept és az elkésztése - 27/07/2015 09:14
- Igazán jó cukkini krémleves recept és elkészítése - 26/07/2015 07:50
Régebbi aktualitások
- Igazán jó tejszínes zöldborsó leves recept és elkészítése - 26/07/2015 07:18
- Igazán jó zöldségleves csirkehússal recept és elkészítése - 24/07/2015 06:31
- Igazán jó falusi egresleves recept és elkészítése - 21/07/2015 07:26
- Igazán jó erőleves recept és elkészítése - 21/07/2015 07:22
- Igazán jó halas tésztaleves recept és elkészítése - 19/07/2015 20:48