nyugdijcsokkentesVajon ki tudna magyarázatot adni, hogy milyen újabb ötlettől vezérelve tercezgeti a kormány a nyugdíjak újabb csökkentését, méghozzá egy ilyen világra szóló ötlettel, mint az, hogy a gyermekek számához kötnék a nyugdíj összegét. Az MSZP szerint ugyanis ez zajlik a színfalak mögött, ez lenne a legújabb burkolt nyugdíjcsökkentés. Valóban teljesen ellentmond a józanésznek ez a tervezet, hiszen ahhoz, hogy legalább a jövőben több gyermek születhessen, nem csak adócsökkentésre, hanem béremelésre és a megélhetési költségek nagyarányú csökkentésére lenne szükség, erre pedig valljuk be igen csekély az esély.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumi család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára szerint egyáltalán nem kizárt, hogy megvalósuljon a Népesedési Kerekasztaltól származó ötlet, melynek alapján az öregségi nyugdíj a felnevelt gyerekszámtól, sőt azok iskolai végzettségétől függjön egyszer. Sok szakember számára nem is értelmezhető ez a tétel, mivel köztudott magyar probléma, hogy hazánkban rengeteg család szenved a meddőség problémájától, náluk még azok is többen vannak, ahol a párok a nem megfelelő anyagi háttér miatt nem mernek egyszerűen gyermeket, vagy több gyermeket vállalni. Arról már nem is beszélve, hogy milyen életfelfogás lenne az, ahol a fiatalok úgy terveznék az életüket, a jövőjüket, hogy azt számolják, hány gyermeket kell vállalniuk ahhoz, hogy egyszer majd megfelelő nyugdíjat kaphassanak?

Semmi más magyarázat nem elképzelhető, mint hogy a hazai vezetés már nem nagyon tud elfogadható indokot találni a nyugdíjak csökkentésére.

{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás