Euró bevezetése Magyarországon - 2017 - 2018 - 2019 - 2020? - Az euró övezethez csatlakozunk - Eléggé nagy a valószínűsége annak a ténynek, hogy az évtized végére Magyarország az euró övezethez csatlakozzon. Viszont ahhoz, hogy ez be tudjon teljesülni, rengeteg dologban kell változásokat valamint fejlődést elérni. A termelékenység is még további javításra szorul, kell a stabilabb euró. Ezek azok a dolgok, amelyek megvalósításával közelebb jutnánk az uniós átlaghoz. A politikát is úgy kell alakítani, hogy biztosabb lábakon álljon. A gazdaságirányítást kell a politikában előtérbe helyezni.

euro bevezetese

Sok információ van már birtokunkban - Nem szabad rossz árfolyamon az euró övezethez becsatlakozni, mert az a jövőre nézve életveszélyes lehet. Több negatívum származna belőle, mint pozitívum. Viszont az elmúlt 10 – 15 évben fény derült sok információra, mint például arra, hogy milyen gyengeségei vannak a közös valutának, a gazdasági politikának a korlátai illetve a költségvetési politikával kapcsolatban az, hogy nincs meg a kellő együttműködés.

Ha már 2008- tól kezdve átáll az ország az euró használatára, akkor annak következtében rengetegen megúszhatták volna a devizahitel okozta árfolyamváltozás negatív hatásait. Emellett viszont kitérhettünk a válaszadás elől, ami a görög hitel csomag ránk eső részét is képezte. Magyarország a kritériumok közül csak az árfolyamot érintő feltételeknek nem felel meg, mivel az ERM-II árfolyamrendszernek nem tagja. Ez áll az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank legutóbbi konvergencia jelentésében.

  
Ezt már olvasta?Bezárás