biztositasi csalasEgy biztosítási csalás, majdnem egy élet... - Egy gyermelyi férfi annak reményében, hogy a biztosító által fizetett pénzből rendezi adósságait, felgyújtotta saját házát. A rendőrségi kihallgatáson a ház tulajdonosa azt állította, hogy aludt, és csak arra lett figyelmes, hogy ég a feje felett a tetőszerkezet. Elmondása szerint ki akart menekülni valahogy az épületből, de valaki kívülről bereteszelte az ajtót és ablakokat. Be kellett törnie az ajtó üvegét, hogy kijusson valahogy.

Miután a tüzet eloltották, a tűzszakértő két helyen talált tűzfészket és égésgyorsító maradványokat. Eljárás indult az eset kapcsán emberölési kísérlet gyanúja miatt, de több érdekesség is napvilágot látott a rendőrségi nyomozás kapcsán. Az egyik ilyen az volt, hogy mindegyik ajtó és ablak elé került barikád, kivéve az utcafront felőli ablakot, és a tulajdonos kihallgatása során sokat került saját szavaiban ellentmondásba. A nap végére végül beismerte tettét, hogy saját kezűleg gyújtotta fel saját házát, és elég sok idejébe került míg sikerült neki. A barikádok is az ő művei voltak, de a menekülés során pánikba esett, és kis híján ne tudta eltolni azokat. Tettének oka a felgyülemlett adóssága volt, reményei szerint a biztosítási pénzből fizette volna ki azokat.

A hatóság félrevezetése miatt feljelentést tettek ellene a Nyomozó Ügyészségnél, illetve egy újabb nyomozás keretében megpróbálják kideríteni azt is, hogy házának felgyújtásával fennállt-e a közveszély okozása.

  
Ezt már olvasta?Bezárás