parhuzamos uzemeltetes kotelezo biztositasPárhuzamos üzemeltetés a kötelező felelősségbiztosításnál akkor valósul meg amikor ugyan abban a gépjármű kategóriában egy üzembentartónak több gépjárműve is szerepel. Ezt nagyon fontos tisztázni, hiszen ma már a szerződések legnagyobb részét online kötik az emberek. Az internetes biztosítási kalkulátor az adatok felmérése folyamán felteszi azt a kérdést, hogy Ön új belépő-e. Amennyiben ugyan abban a kategóriában már van érvényes szerződése úgy a válasz erre a kérdésre a párhuzamos üzemeltető.

A párhuzamos üzemeltetés kötelező biztosításnál annyit eredményez majd, hogy a második kötelező biztosítás szerződést A/0-ban kell megkötnie, függetlenül a kármentességi időszak eredményétől és a bónusz fokozatától. Nagyon fontos, hogy a második autó szerződésének biztosítójához el kell juttatnia az első autó biztosításáról szóló igazolást. Amennyiben ennek nem tesz 90 napon belül eleget, úgy a párhuzamos üzemeltetés miatt a második autója M/4 besorolásba kerül, ami jelentős pótdíjat eredményez.

A párhuzamos üzemeltetés kötelező biztosításnál lehetőséget biztosít az üzembentartó számára abban az esetben, amikor az első autót eladja, hogy az ott megszerzett bónusz fokozatot a gépjármű eladása után az új autó biztosításánál érvényesíthesse. Lényeges minden üzembentartó számára, hogy az összes szerződését a lehető legjobb feltételekkel kösse meg. Ebben az interneten is megtalálható kötelező biztosítás kalkulátor rendszerek tudnak nagy segítséget biztosítani, hiszen a rendszerek segítségével pillanatok alatt megismerheti akár a teljes hazai biztosítási kínálatot.

Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás