mi a teendo gepjarmu karesemeny bekovetkeztekorAmikor bekövetkezik a káresemény  amit mindenképp legelőször kell megtenni az a baleseti bejelentő helyes kitöltése.  A felelősség elismerésének a tényét a megjegyzésnél, azaz a megjegyzés rovatban alul, alá kell íratni a gépjárművezetővel, aki a balesetet előidézte. Ha egyik fél sem akarja elismerni a felelősséget és személyi sérülés nem történt, akkor rendőrt kell hívni. A rendőrségi határozat a felelősség megállapításáról 60 napot követően lesz jogerős. Amíg nincsen határozat a biztosítók nem fizetnek semmit. A felelős pénzbüntetésre számíthat, így mindenképpen célszerű elismerni és megegyezni abban, hogy ki volt a hibás.

A biztosítónak azonnal be kell jelenteni a baleset bekövetkeztét. Ezt a gépkocsi telephelyre való beérkezésével tudjuk megtenni. Az is fontos, hogy ha bennünket a káresemény megtörténte után mindjárt felhív, mert az autó javítási-átadási határidejét nagyon lecsökkentheti. Működőképes gépkocsi esetén, úgy semmi akadálya annak, hogy belehessen hozni. Ha a gépkocsinak olyan problémája van amiért nem lehet behozni akkor a biztosító fedezi az egyszeri beszállítást.

CASCO esetén csak akkor fizet a biztosító, ha a szerződésben benne van az egyszeri beszállítás díjának fedezete. A beszállítás olyan autószállítóval van elvégezve ami számlaképes. A szállítási számla összegét a biztosító minden esetben a tulajdonosnak fizeti, ezért a számlát a forgalmiban szereplő tulajdonos nevére kell kiállítani és a helyszínen ezért rendezni kell a szállítóval! A szállítási számlát az összes többi irattal együtt cégünk a biztosítónál leadja.

Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás