A szilveszteri menü, - de akármelyik ünnepről elmondható ugyanez -, hogy a kiválasztása minden évben próbára tesz minket. AZ ünnepek alkalmával inkább a könnyebb hidegtálak a jellemzőek. A kisebb falatkák sokkal előnyösebbek, hiszen a „buli” alkalmából nem fogunk leülni egy háromfogásos menüt elfogyasztani.
Nagyon ízletes és kinézetre is guszta. Az arányokon természetesen ízlés szerint változtathatunk is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 16 szelet gépsonka
A töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg natúr sajtkrém
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál mustár
- 2 teáskanál ecetes torma
- só
- bors
Igazán jó tormás sonkatekercs recept és az elkészítése: A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és habosra keverjük őket. Ízlés szerint az arűnyokon változtathatunk. A sonkákat pedig kirakjuk egy vágódeszkára vagy egy nyújtódeszkára és ízlés szerinti mennyiséggel megtöltjük őket és felgöngyöljük. Akár franciasalátára is tehetjük őket, de a nélkül akár kenyérrel is fogyaszthatjuk. Nem csak szilveszterre, de akár vendégek fogadására is alkalmas. Ajánlatos pár óráig a hűtőben tárolni, hogy az ízek szépen összeérjenek.
A tetejükre tehetünk kevés tormát még, vagy piros aranyat, de akár felaprított petrezselyem zölddel is. Így a díszítésnek köszönhetően gyönyörű kis falatkákat tudunk készíteni. Nagyon gyorsan el tudjuk készíteni, pár perc alatt.
Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}
Új aktualitások
- Igazán jó céklás almás saláta recept és az elkészítése - 21/07/2015 07:17
- Igazán jó hússaláta almával recept és az elkészítése - 19/07/2015 20:53
- Igazán jó orosz hússaláta recept és az elkészítése - 14/07/2015 10:41
- Igazán jó tésztasaláta recept és az elkészítése - 13/07/2015 21:10
- Igazán jó epersaláta bazsalikommártással recept, elkészítés - 03/06/2015 11:31
- Burgonyasaláta recept, elkészítése - majonézes, hagymás - 03/06/2015 10:05