1 logo aktualitasok receptekA hús és a gyümölcs sokaknál az íz világ miatt nem igazán összeegyeztethető. Mert igen, jogos, az egyik sós a másik pedig édes. Ki hogy látja. De egy próbát megér, lehet, hogy épp ez a recept fog majd azoknak az embereknek is beválni, akik nem szeretik a kettőt együtt. Pedig ha csak a kínai konyhát nézzük ott is sokszor párosítják az épp ellentétes ízeket. Hiszen megfelelő arányban igazán finomat tudunk alkotni. Édes-savanyú, édes-sós és a többi. Érdemes otthon kicsit az ízekkel kísérletezni, mivel ha nem kóstoljuk, soha nem tudjuk meg, hogy nekünk éppen az ízlene-e. Szóval tapasztalat nélkül ne ítélkezzünk ezekről az ételekről.

Az elkészítése igazán egyszerű. Ha a megmaradt sült hús már nem fogy, egy-két tippel fel is tudjuk dobni. Így lehet nem fog majd a nyakunkon maradni. A sült hús, mely a recept alapja lehet bármilyen szárnyas hús. A kacsa vagy épp liba sült mellett készíthetjük csirkéből is, hátha úgy nagyobb sikere lesz a receptnek. De kipróbálhatjuk akár más sült hússal is, ízlés szerint kisérletezhetünk.

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg sült szárnyas hús
  • 2 db alma
  • 2 fej kisebb lilahagyma
  • őrölt bors
  • 1 ek ecet
  • 1 ek mustár
  • 1 csokor metélőhagyma


A tálaláshoz:

  • salátalevelek


Igazán jó hússaláta almával recept és az elkészítése: A sült hús lehet kacsa vagy épp libasültből is. A húst kicsontozzuk és csíkokra metéljük. Az alma helyett használhatunk ízlés szerint bármilyen friss gyümölcsöt, akár körtét, fügét vagy narancsot is. A gyümölcsöt megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és felkarikázzuk. A húshoz hozzáadjuk a gyümölcs szeleteket és a hagymakarikákat. Ha másmilyen gyümölcsünk is van otthon, azt is hozzáadhatjuk. Finomra vágott metélőhagymával megszórjuk. Közben az ecetet a mustárral elkeverjük és víz hozzáadásával kétszeresére hígítjuk. Megsózzuk, majd a már kész salátára öntjük. Könnyedén összeforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Salátalevelekre téve akár pirítós mellé is adhatjuk.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás