Ha valami igazán könnyűre, mégis különlegesre vágyunk mindenképp készítsük el ezt a nem mindennapi salátát. Kicsit színt vihetünk az életünkbe vele, hiszen nem mindig eszünk ilyen ételt. Az ízek ellentétesek, éppen ez a jó és különleges benne. Évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetjük, könnyed és egyáltalán nem nehéz étel, sem az előkészületek, sem pedig a végeredmény. Sőt az alapanyagokat tekintve nagyon egészséges is.
Hozzávalók:
- 1 fejes saláta
- 40 dkg eper
- 5 dkg fenyőmag
A mártáshoz:
- 1 citrom
- 1 csokor bazsalikomlevél
- 2 ek méz
- csipetnyi só
- bors
- 4 ek olívaolaj
Elkészítése: Az epreket és a salátát alaposan mossuk meg, majd tisztítsuk is meg. A salátaleveleket kisebb darabokra tépjük szét. A nagyobb eper darabokat pedig vágjuk félbe és egy tálon -amiben később majd tálaljuk- ízlésesen rendezzük el. A fenyőmag felét szárazon pirítsuk meg egy serpenyőben és tegyük félre. A többi fenyőmagot őröljük meg, majd adjuk hozzá a bazsalikomleveleket. Belereszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is. Hozzáöntjük a mézet, az olívaolajat és ízesítjük sóval valamint borssal és az egészet jól összedolgozzuk egy turmixgéppel. Egy szép zöld mártást fogunk kapni, amivel a salátákat meglocsoljuk, a többit pedig akár mellé is kínálhatjuk.
Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}