Utazás


1 logoA hazai utazók körében igen népszerű célpont Görögország, azon belül is az olymposi riviéra. Nagyon közkedvelt nyaralóhellyé vált a görög – sziget. Ám egészségügyi szempontból bizony fel kell készülniük azoknak az embereknek pár dologra, akik itt szeretnének tölteni pár napot. Ajánlatos a hepatitis A, a kanyaró, a rubeola valamint a diftéria ellen védekezni. Akik pedig télen szeretnének itt kikapcsolódni, azoknak érdemes az influenza elleni védőoltást beadatni. A kanyarójárvány tavalyi évben több száz helyi lakos illetve turistát betegített meg. A kanyaró mellett pedig egy vírus okozta probléma is felléphet, ami szívizomgyulladást okozhat. Ebben többen is megbetegedtek a görög szárazföldön valamint Krétán egyaránt.


1 logoAz ország a beutazás és ott - tartózkodás szempontjából a "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik. A kedvezőtlen regionális folyamatok hatása miatt egyre növekedik Tunézia fenyegetettsége. A szélsőséges erők, valamint az Iszlám Állam illetve az al - Kaida célkeresztjébe helyezték Tunéziát. Emelkedett a fenyegetettségének szintje, anarchia tapasztalható ugyanis a líbiai területen, illetve Iszlám Állam líbiai területen létesített hídfőállásai és egyéb dzsihadista csoportok jelenléte miatt. Már hosszú ideje érkeznek terrorcselekményre utaló fenyegetések Tunéziába. Ám az eddig művelet – kísérletek nagyobb részét még sikerrel megakadályozták. Viszont 2015. március 18-án, Tuniszban, a parlament épület - komplexumához kapcsolódó Bardo Múzeumnál 23 halálos áldozatot valamint 43 sebesültet követelt a bűncselekmény. Majd ezt követően 2015. június 26-án Port el – Kantaoui egy szállodakomplexumában 39 halottat illetve 40 sebesültet követelő terrortámadásra került sor.


1 logoAz arab vendégek számára Magyarország csak az utóbbi években vált szélesebb körben ismertté, ám az Egyesült Arab Emírségekből sok turistát hozhat a vízummentesség. Vízummentesség? Az országba számos turistát hozhat az Egyesült Arab Emírségekből a vízummentesség: a Dubajban rendezett Arabian Travel Market (ATM) kiállítás ideje alatt jelentették be annak a kétoldalú egyezménynek az aláírását, amely az Egyesült Arab Emirátusok schengeni övezetben utazni kívánó állampolgárainak vízummentességet biztosít – közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. A közlemény ismerteti: a májusban megrendezett szakkiállításon idén 12 társkiállítóval, 100 négyzetméteres standdal jelent meg az MT Zrt.


1 logoEz a gyönyörű város Pest megyében, Budapesttől északkeleti irányba kb. 30 kilométerre helyezkedik el. A várost körbefonja a gödöllői dombság, mely számos szabadtéri foglalatosság helyszínéül is szolgál. Budapestről akár az M3-as vagy az M0-ás autópályán vagy a 3-as számú főútról is könnyen meg tudjuk közelíteni. Gödöllő gazdag erdőben és ennek köszönhetően igazán friss levegője van, illetve a kilátás is gyönyörű. A természeti adottságokon kívül a jó földrajzi fekvésének is köszönheti a vonzerejét, számos külföldi vendégek is szívesen látogatják. A város megközelítőleg 62 négyzetkilométer, amiből 16 négyzetkilométer belterület, a lakosságának száma pedig kb. 32.800 fő.


1 logoTörténelmi emlékeket idézi elő, kitűnő borainak köszönhetően vált híressé ez a kisváros, mely Magyarország északi régiójában található. A tájegység éghajlata mérsékelten meleg és száraz. Ezek a természeti viszonyok tették lehetővé, hogy bor és gyümölcskultúrája kialakulhasson. A Mátra és Bükk hegység között, az Eger patak völgyében fekszik. Földtani, éghajlati és növénytani adottságai együttesen eredményezték a szőlőtermesztés elterjedését illetve ebből kifolyólag a borászat fejlődését.

  
Ezt már olvasta?Bezárás