Utazás


1 logoGyula (románul: Giula, németül: Deutsch-Jula) város Békés megyében, a Gyulai járás központja. Az Alföld délkeleti részén, a Fehér - Körös bal partján található, közvetlenül a román határ mellett. Magyarország legmélyebben fekvő területén, azaz nyolcvannyolc méter tengerszint feletti magasságban, sík vidéken fekszik. A térség éghajlata mérsékelt, kontinentális jellegű. Legközelebbi szomszédos városa Békéscsaba, amely a 44-es főúton, 16 kilométerre, nyugatra érhető el.


1 logoMagyarország déli-délnyugati részén található, a horvát határ közelében. Északról a Mecsek hegység, délről pedig sík vidék határolja. A várost körülveszik hegylejtők, völgyek, erdők és szőlőrugasok. A város Baranya megye székhelye. Elhelyezkedésének köszönhetően előnyös klímával rendelkezik, ugyanakkor fülledt nyári napokon az észak felé védelmet nyújtó Mecsekről meginduló légáramlás tisztítja, illetve hűti is a levegőt.


1 logoA budapesti agglomerációban található, Budapest XI. kerületétől nyugatra. A településtől délre halad az M1 és M7 autópálya közös szakasza. Így joggal lehet Budapest nyugati kapuja. A város a Budai - hegység – Frank - hegy csoportja, a Csíki - hegyek és a Tétényi - fennsík között terül el, az úgynevezett Budaörsi - medencében. Budaörs (Örs) nevét valószínű egy Örs nevű kabar törzsről kapta. 1236-ban említette először oklevél Ewrs, 1282-ben pedig Kechkevvrs néven. Örs nevezetes szőlőtermelő falu volt a Fehérvárra menő út mellett. Szent Mártonról elnevezett egyháza a kelenföldi Szent Gellért-egyház kápolnája volt.


1 logoNégycsillagos besorolást kapott a Balatonfüreden található Medhotel, amely ennél magasabb színvonalat tartalmaz, és 40 szobával rendelkezik. A vendégek részére van egészségügyi- illetve wellness részleg is. A tervezett nyitást ez év végére vagy jövő tavaszra tervezik. Az Aranyhíd sétány szomszédságában a zöld területen valósul meg. Az épület kivitelezése szeptember végére fog befejeződni. Egy különálló beruházás keretében valósul meg a 81 lakást illetve 16 üzlethelyiséget kínáló Aura Homes épületegyüttesével.


1 logoÜzleti szempontból nézve a legnagyobb hazai fürdők nem állnak rosszul a legnagyobb. Jól mutatja ezt, hogy 2014-ben a tíz legmagasabb árbevételű magyarországi termálfürdő együttes bevétele meghaladta a 22 milliárd forintot. Ráadásul a Top 10 többsége nyereséget is termelt. Van olyan nagy fürdőüzemeltető társaság, mely tavaly közel egymilliárdos profitot hozott össze.

  
Ezt már olvasta?Bezárás