1 logo aktualitasok receptekA fácán húsa rendkívül ízletes, viszont az idősebb madarak húsát ajánlatos 1-2 napig érlelni. De a tenyésztett madárhús az érleléstől megromolhat. Így erre figyeljünk. Fehérjében igen gazdag, nem zsíros, ezért a kalóritartalma csekély. Sokféleképpen el tudjuk készíteni, a leves mellett bármit készíthetünk ebből a húsból is. A leves mellé tálalt sajtos piskóta pedig igazán feldobja. A húsnak köszönhetően nagyon ízletes, zamatos levest tudunk készíteni. A piskótát pedig bármilyen formában tudjuk tálalni, ami igazán feldobja a levesünk külalakját is.

Hozzávalók:

  • 1 fácán
  • 1 nagy csomag vegyes leveszöldség
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 4-5 szem borókabogyó
  • 1 kk szemes feketebors


A sajtos piskótához a hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • reszelt szerecsendió
  • 8 dkg reszelt sajt


Igazán jó fácánerőleves sajtos piskótával recept, elkészítés: A fácánt gondosan tisztítsuk meg, daraboljuk fel és hideg vízben tegyük fel főni. Amint felforrt akkor beletesszük a leveszöldségeket. A hagymát pucoljuk meg és szegfűszeggel tűzdeljük meg, és tegyük ezt is a levesbe. Fűszerezzük a levest és csöndesen gyöngyözve, fedő alatt főzzük, amíg meg nem puhul a husink. A kész levest kicsit pihentetjük, majd átszűrjük egy levesestálba. A benne főtt zöldségeket és a húst külön tálakba szedjük ki és így kínáljuk majd. Mellé kínálhatjuk még az elkészített sajtos piskótát is.

A tojás sárgákat a puha vajjal, csipetnyi sóval és a reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot. A tojásfehérjét pedig habosra verjük és a végén ezt is óvatosan adjuk hozzá a tésztához. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt szép arany barnára sütjük. Még melegen húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt és bármilyen formájú szaggatóval szép mintákat szaggathatunk a levesbe vagy a leves mellé.

Kérjük, mondja el véleményét!

  
Ezt már olvasta?Bezárás