1 logo aktualitasok receptekKrémleves szinte minden zöldségféléből készíthető és a burgonya mondhatni minden konyha alapanyaga, kedvelőinek kötelező. A krumplileves mennyei, sőt krémleves formájában még inkább feldobható az íz élmény. Ezen étel a levessel ellentétben nem a könnyebb fogások közé sorolandó, ajánljuk inkább főételek köreteként. Lássuk tehát:

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 l zöldségleves
  • 1.5 dl fehérbor
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer
  • 2 ek citromlé
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • őrölt fehér bors


A burgonya sütéséhez:

  • olaj


Igazán jó fűszeres burgonya krémleves recept és elkészítése: A burgonyát tisztítsuk meg. Kb. a negyedét vágjuk nagyon vékony csíkokra és tegyük egy hideg vízzel teli tálba. A maradék krumplikat pedig kockázzuk fel. A vajat tegyük fel olvadni, erre kerül rá a finomra aprított hagyma. Hozzáadjuk a burgonyakockákat és így pároljuk össze őket egy kis ideig. Ezután öntsük fel a zöldséglevessel (leveskockából is elkészíthetjük) illetve a borral, és lefedve lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul. Ha már megpuhult, akkor egy botmixerrel pépesítsük össze. A csíkokra vágott burgonyát kisebb adagokban süssük meg a felforrósított olajban, aztán szalvétán csepegtessük le őket. A tojássárgáját keverjük össze a tejföllel, valamint a finomra vágott fűszerekkel (petrezselyem, kapor, zeller, kakukkfű, bazsalikom), a citromlével és öntsük fel a forró levessel. Sóval és őrölt borssal ízesítsük, és máris tálalhatjuk is. Levesbetétként kínálhatjuk mellé a csíkokra vágott krumplit.

Kérjük, mondja el véleményét!

  
Ezt már olvasta?Bezárás